Sad je jasno zašto je transparentni grafički ajlajner osvojio TikTok

Foto:Sceenshot/Facebook/maytahmi/TikTok/wahmeko

Vizuelna varka da imate šminku, a u stvari- nemate.

Nikada niste čuli za transparentni grafički ajlajner? Pa, verovatno je da se najnoviji trend šminkanja povremeno pojavljuje na vašem Insta feedu. Dok ulazimo u vrele letnje mesece, ljudi prihvataju priliku da eksperimentišu sa svojim izgledom.

Ako ste obraćali pažnju na bilo koji od najvrelijih modnih trendova 2022. godine, znaćete da su sve stvari čiste/transparentne/providne/itd.

Od prozirnih haljina koje nose Zoi Kravic i Kendal Džener, do prozirnog čipkanog korseta koji favorizuje Kamila Kabeljo, jednostavno ne možemo da se zasitimo gotovo gole odeće.

Ali zašto bi se zadržali sa ovim trendovima samo na garderobi?

Mejkap influenserka, Mej, je podelila na Instagramu savet kako da najbolje ponesete ovaj trend prozirnog grafičkog ajlajnera.

U videu, Mej koristi četkicu za korektor da bi ocrtala svoje oči korektorom, počevši od unutrašnjeg luka nosa, do obrva i duž donjih kapaka. Sledeće, korektor se meša sa ostatkom šminke, ostavljajući za sobom upečatljiv, grafički izgled ajlajnera.

Na TikToku ovaj način šminkanja je oteo svu popularnost i trenutno ima preko 320 miliona pregleda na društvenoj mreži, a mnogi kreatori su oprobali i na svoj način doprineli razvoju trenda prozirnog grafičkog ajlajnera.

@wahmeko ib @May Akhtar <3 #eyeliner ♬ stereo love - 444

Influenserka Wahmeko korektorom ocrtava samo uglove očiju stvarajući tako iluziju ajlajnera, na kraju meša korektor isto kao Mej sa ostatkom šminke postižući ovaj interesantan izgled.

***

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram