Recept za kućni pedikir s mlekom i sodom bikarbonom koji radi momentalno

Foto: Shutterstock

Ovaj bjuti trik za kućni pedikir osvojio je internet jer suva stopala brzo pretvara u negovana.

Već smo uskočile u sandale ili japanke i otkrile svoja stopala. A ako smo ih preko zime možda zanemarile, onda je velika šansa da im je koža u proleće bila gruba, suva i tvrda, s pukotinama na petama i utisak i nije za čistu peticu. I ako sebe na početku leta počastite profesionalnim pedikirom, to često nije dovoljno da izdrže celo leto. Pedikir treba ponavljati, a ponekad je jednostavno dovoljno tek dobro omekšati kožu stopala u lavoru kod kuće. Zato je dobra ideja jednostavan, a efikasan recept. Mnogi se kunu u ovaj „lek“ za ispucala stopala od samo dva sastojka koja obično uvek imamo kod kuće. Pogledajte kako da napravite fantastičnu mešavinu od koje će vam stopala izgledati sjajno.

Sastojci:

2-4 šolje mleka

1 šaka sode bikarbone

veliki lavor (dovoljno velik da u njega istovremeno stanu obe noge)

Priprema:

Zagrejte mleko, ali pazite da ne bude prevruće. Možete koristiti dve do četiri šolje, zavisno od veličine lavora, stopala i koliko imate mleka kod kuće.

Ulijte mleko u lavor. Važno je da je lavor toliko velik da oba stopala mogu biti sa svih strana potpuno uronjena u tečnost.

Natapajte prste u mleku oko pet minuta, a potom sodom bikarbonom lagano pospite kupku.

Umešajte sodu u mešavinu pomoću stopala.

Dobro natopite kožu na delovima gde je tvrđa ili deblja – posebno donji deo peta i područje ispod prstiju. Masirajte tečnošću ta područja – naravno, slobodno koristite i ruke ako je potrebno.

Ne zaboravite da u tečnosti dobro natopite i gornji deo stopala i zglobove – ako nisu dovoljno umočeni, masirajte ih tečnošću. To su delovi stopala koji se najviše vide kad nosite sandale ili japanke.

Kad dovoljno istrljate stopala, sačekajte dok se voda prohladi do kraja, pa operite noge toplom vodom i dobro ih osušite. Efekti bi trebalo da se vide odmah jer ova kombinacija sastojaka deluje tako što se međusobno dopunjuju. Mleko sadrži mlečnu kiselinu koja omekšava kožu, a soda bikarbona pak ima abrazivna svojstva koja uklanjaju suvu i grubu kožu kad se ona omekša, piše miss7.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram