Razgovarala sam sa šest frizerki – ovo je frizura kojom su Beograđanke zaluđene

Foto: Credit line: Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Svakog proleća ova frizura se vraća.

U moru novih ideja koje nam se plasiraju, samo one najbolje nađu put do široke publike i postaju vladajući trendovi. Od početka godine, prateći svetsku modu, mogli smo da primetimo najraznovrsnije frizure. Od onih asimetričnih, preko smelih boja do povratka šiški i nekolicine frizura iz devedesetih.

Međutim praksa nam pokazuje da žene i dalje preferiraju mnogo praktičnija rešenja, a tada na scenu stupaju domaći frizeri.

Pitala sam frizere i frizerke iz Beograda koje su to frizure za kojima su Beograđanke lude ove sezone.

„Šiške su definitivno najtraženije. Taj trend je zavladao još tokom korone i ja sam mislio da će proći, ali očigledno je i dalje aktuelan… Pogotovo sad sa dolaskom proleća kada devojke žele da im kosa izgleda što prirodnije, bez ekstremnog stilizovanja. Popularan je i balajaž, za koji ja čvrsto verujem da će izumreti do kraja godine“, rekao nam je Milan.

„Blagi talasi koje ja postižem najčešće figarom jer tako duže traju. Mada nekada ih radim i četkom i fenom ako mušterija insistira. Blagi talasi nekako osveže kosu i deluju otmeno, za razliku od feniranja na ravno, što je godinama najtraženija frizura u mom salonu, a ja i dalje ne znam zašto to žene traže kada je svaka Beograđanka na ravno isfenirana. A što se tiče boja, pa i dalje su tražene razne varijante ombre i balajaža“, kaže nam Anđela koja se već 40 godina bavi frizerajom.

„Trenutno su popularne bakarne i plave kose. Takođe i paž. Paž zato što je postao svetski trend, a i lagan je za održavanje, dok su plava i bakarne nijanse najtraženije već par meseci jer je jedna pevačica promenila svoju boju kose, pa su onda i njene obožavateljke odlučile masovno da se prefarbavaju“, kaže mi Zorana.

„Već godinama žene u proleće/leto dolaze da im izvlačim pramenove, najčešće to bude naka varijacija balajaža, a plave nijanse variraju od zagasitih, pa sve do med plave. Primetila sam da žene sada traže i ravno ošišanu kosu do ramena“, kaže nam Danijela.

Foto: Jelena Antonijević

„Žene koje hoće da skrate kosu, uglavnom mi dolaze sa fotkama Hejli Biber i Zendaje, tako da mislim da je takva frizura najpopularnija kad je reč o kraćoj kosi ili većoj transformaciji. Ali, ‘sunce u kosi’ pramenovi su nešto što je baš uvek aktuelno, ta frizura ne izlazi iz mode i traže je i devojke sa ravnom i sa kovrdžavom kosom“, rekao je Stefan.

„Od boja su aktuelne sve nijanse plave i bakarna, kao i sve forme lokni i talasa, ali ne one jake lokne, već žene traže da im frizura izgleda opuštenije. Često mi dolaze mušterije koje žele da im napravim lagane talase koji izgledaju kao lokne kada se opuste, kao da su same kod kuće pravile frizuru. A kada neko hoće elegantniju frizuru, sada su popularni cirkoni u kosi, pa žene sve više traže njih“, otkrila nam je Jelena.

Foto: Jelena Antonijević

*

Foto: Jelena Antonijević

*

Foto: Jelena Antonijević

***

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram