Prirodni preparat za bujnu i sjajnu kosu za kojim su žene u Srbiji poludele

ruzmarin kosa
Foto: Pete Mariner / Retna Pictures / Avalon / Profimedia

Kako se pravi ruzmarinova vodica?

Žene širom sveta, a naročito kod nas, potpuno su poludele za sasvim prirodnim serumom za kosu.

Naime, odnedavno se ponovo po TikToku vrti trend ruzmarinove vodice za rast i bolji kvalitet kose. Devojke i žene ruzmarinovu vodicu koriste na razne načine, ali princip primene je isti.

Zašto je ruzmarinova vodica dobra za kosu

Ruzmarin sam po sebi sadrži esencijalna ulja koja su dobra za kosu, poboljšava cirkulaciju krvi u korenu kose, što je temelj bržeg rasta kose i zdravijeg sjaja.

Takođe, ruzmarin poseduje antiseptička svojstva, što pomaže u borbi protiv gjivica i bakterija koje mogu biti uzročnik upaljenog temena i opadanja kose. Ono što posebno privlači pažnju ženama jeste to da ruzmarin smanjuje masnoću kose, što znači da bi onima sa problemom te vrste mogao biti od velike pomoći.

Devojke i žene koje se kunu u ovaj prirodni serum pokazivale su na svojim društvenim mrežama razliku koju je ruzmarinova vodica napravila za kratko vreme, a rast i sjaj istakli su se kao najpovoljniji efekat.

Lak i prirodan preparat kojim možete tretirati svoju kosu ne samo da se dobro pokazao već je i prilično jeftin i lagan za pravljenje, piše City Magazine.

@majabucanin #ruzmarinovavoda #ruzmarinsprej #ruzmarinulje #ruzmarinlekzasve #ruzmarin #preporukice ♬ Sava i Dunav - Henny & Breskvica

Kako se pravi ruzmarinova vodica

U šerpu sipajte pola litre vode i ostavite je da ključa. U istu posudu ubacite tri ili četiri ruzmarinove grančice i ostavite da to sve zajedno ključa. Poželjno je promešati, a kada provri, ostavlja se do nekih 20 minuta da se voda ohladi. Zatim procedite vodu i sipajte je u bočicu iz koje je možete prskati na kosu.

@iineskaa_ Replying to @tara. preporuke za svakodnevnu njegu su u opisu profila | ig-iineskaa_ #ruzmarin #ruzmarinovavoda #dugakosa #zdravakosa #fyp ♬ Flowers - Miley Cyrus

Kako se koristi

Žene i devojke najčešće ističu kako ruzmarinovu vodicu koriste par sati ili dan pre pranja kosa, ili čak svakoga dana jer ruzmarinova vodica, sama po sebi, ne masti kosu. Međutim, s obzirom da je nakon prskanja vodice na teme neophodno utrljati je, moguće da će vam se kosa nešto brže izmastiti.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram