Tri frizure koje su najtraženije u salonima: Idealne i za dugu i za kratku kosu

frizura
Foto: Agence Bestimage / Bestimage / Profimedia

Odlične su ako tražite dobru promenu.

Kada je reč o trendovima frizura koje vladaju na kraju godine, bilo je očekivano da će se neki stilovi više izdvojiti od ostalih. Tako je postalo jasno da postoje tri frizerska trenda koja su apsolutno najtraženija u salonima širom sveta, a nose ih i trendseterke i Instagram influencerke. Da, ‘shaggy cut’ i ‘fudbalerke’ možda jesmo viđali tokom cele godine, ali u finalnoj trci te frizure su ipak izgubile bitku od večnih favorita.

Trenutno u salonima tako trenutno vlada pomama za frizurama koje dobro stoje svima, bez obzira na gustinu kose, oblik lica ili teksturu vlasi, a evo koje tri su dobile titulu apsolutno najtraženijih i najlepših.

Amelie (francuski) bob

Ako ste gledali film ‘Amelie’ sigurno znate o kakvoj frizuri je ovde reč. Radi se o kratkom, ravnom bobu sa šiškama, a dužina kose u ovoj verziji seže do ivice brade ili usana. Ovaj stil frizure se vratio na velika vrata, a jedino što varira je dužina šiški. Tako se mnoge dame sada odlučuju za ‘fringe’ šiške koje lepo uokviruju lice. Isto tako, ova frizura lepo izgleda i bez šiški.

Blunt bob

Očigledno je da je bob frizura najveći hit ove godine, a popularnost će mu se nastaviti i tokom 2023. ‘Blunt’ bob zapravo više izgleda kao klasični lob nego bob, a to je zato što dužina kose seže od ispod brade do ramena. Ovakav tip frizure je apsolutni hit među ženama koje žele kosu srednje dužine jer je dovoljno kratak da ga možete nositi opuštenog i izgledati stajliš i elegantno, a opet je tu opcija vezivanja kose u rep ili punđicu, piše story.hr.

Duga kosa s ‘Wednesday’ šiškama

Otkako je nova Netfliksova hit serija ‘Wednesday’ o devojčici Sredi Adams zaludela gledaoce širom sveta, počele su da se u frizerskim salonima traže i frizure koje liče na njenu. U pitanju je duža kosa s karakteristično šišanim šiškama, a koje su najsličnije onome što opisujemo kao meke šiške zavese. Ako želite da zadržite dugu kosu, a opet vam je potrebna promena, ovo je idealan način da to postignete uz ovu jednostavnu, a jako šarmantnu frizuru.

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram