Nova hit frizura za zimu: Skida čak i bezvremeni bob sa trona

frizura
Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Retro je in.

Stari trendovi s razlogom su postali trendovi i isto tako se s dobrim razlogom vraćaju. Ok, neki možda jesu diskutabilni, ali većina povratničkih trendova jednako dobro izgleda danas kao i u prošlom veku. Kako se vraćaju retro modni trendovi i mejkap retro trendovi, tako se vraćaju i trendovi što se tiče frizura.

Ono što nas posebno veseli je što se vraćaju razigrane, divlje frizure, a one stroge padaju u drugi plan. Naime, iako je bob i dalje jedna od najpopularnijih i večno trendi frizura, te će i ove zime biti hit, moderni ‘shag’ je skida s trona.

Radi se o čupavoj slojevitoj frizuri koja je bila popularna sedamdesetih, pa ponovo devedesetih u eri grandža. Ova današnja verzija, ipak, puno je lepša, modernija i nosivija, piše journal.hr.

Moderni shag jako je nosiv

To je frizura koja može da savršeno uokviri vaše lice, omekša ga i da dodatnu specifičnost. Tekstura vaše kose s ovom frizurom će savršeno doći do izražaja.

#related-news_0

To se posebno odnosi na sve one koje imaju kovrdžavu ili talasastu kosu, a posebnu dimenziju još daju i pramenovi. Ako se nećkate oko šišanja, ova frizura ne mora biti ekstremna, vaš frizer može da je prilagodi vašem licu i željama. Radi se o zaista raznovrsnoj frizuri koju mogu da nose baš svi.

Zapravo, moderni ‘shag’ toliko je nosiv da nije rezervisan samo za one smelije već i za ljude koji vole elegantniji ili poslovni stil. Sve je stvar stilizovanja. Moderni ‘shag’ može biti prefinjen, oštrijih i strožih linija ili može biti potpuno zaigran.

Ova frizura možda je ipak primerenija jačoj i gušćoj kosi jer su u pitanju slojevi koji tanku kosu mogu još stanjiti ako nisu pravilno napravljeni. Ipak, ako frizer zna šta radi, znaće da i na tankoj kosi napravi slojeve koji će joj dati volumen, a ne oduzeti ga.

U 2022. godini ‘shag’ je daleko od onog što naši roditelji poznaju pod tim pojmom. On može biti dug ili kratak, drastičan ili suptilan, ravan ili kovrdžav. Granica nema, samo je bitno ono što vi želite da postignete frizurom.

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram