Ravne jesenje čizme koje su radost za noge i oči

Foto: Cornel Cristian Petrus / Shutterstock Editorial / Profimedia

Jesenje kolekcije obuće su već uveliko dostupne, a ravne čizme su već nekoliko sezona apsolutni hit. Pronašli smo modele koji se mogu pronaći kod nas, a koji će vladati ove jeseni i zime.

Akcenat je na udobnosti, ali to ne znači da su brendovi potpuno zaobišli estetski momenat. Veliki đonovi su ove godine izrazito prisutni, a džombasta obuća u stilu martinki, nalazi se u ponudi skoro svih prodavnica.

Crna je (ne)zvanično smenjena

Trendi boje 2021/2022 su bela i bež. Ove boje važe sa „letnje“, ali se to definitivno menja. Martinke su do skoro bile obuća koju pretežno nose pankeri i zahtevale su poseban stil odevanja. Međutim, na ulicama je sve više devojaka koje ovu obuću upare sa suknjama, širokim džinsom, pa čak i dugačkim haljinama i to izgleda vrlo moderno. Bela boja je savršeno nosiva u svim godišnjim dobima, zato je ovo sjajna investicija.

Foto: Promo/stradivarius.com

 

U Stradivariusu ćete lako pronaći nove varijante „martinki“, kao i bele i bež čizme sa velikim đonom.

Berška ima više modela čizama s potpeticom, ali ni oni nisu izostavili velike đonove i belu boju.

Foto: Promo/bershka.com

 

Gumene čizme – but make it fashion!

Gumene čizme nas vraćaju u detinjstvo, barice i prešarene aplikacije. Međutim, ove godine, gumene čizme želećete na sebi i kad je sasvim suvo. Neutralne, pastelne boje će svaki autfit učiniti malo zanimljivijim.

Guma se pokazala kao zahvalan materijal i u Zara kolekciji, a uz malo isprobavanja, ove čizmice će vam brzo postati „go-to“ komad.

Rame uz rame sa gumom – ide i koža. Izgleda da je platnena obuća prošlost.

Foto: Promo/zara.com
Foto: Promo/zara.com

 

Klasika nas ne napušta

Kratke čizmice viđamo već godinama unazad i verovatno će uvek biti u igri kada je u pitanju jesenja obuća. Lep, praktičan i udoban, ovaj model većina žena već ima u svojoj kolekciji, a minijaturna razlika koja se primećuje ove godine je veličina đona.

H&M godinama unazad predstavlja različite varijacije na temu ovog modela, te ih i ove godine imaju u ponudi.

Foto: Promo/hm.com
Foto: Promo/stradivarius.com
Foto: Promo/stradivarius.com

 

Duuuboke čizme

Pre par godina, sve čižme koje prelate kolena, imale su malu štiklu i bile su izrađene od materijala nalik na pliš. Sezona 2021/2022 donosi nešto opušteniji model koji se savršeno uklapa uz dnevne varijante.

Zara je u svom „kožnom“ maniru, predstavila mnogo dubokih modela koji su praktični za svakodnevno nošenje, ali i dovoljno elegantni za večernji izlazak, haljinu i pismo torbu. Ovaj tip čizama važi za jedne od udobnijih, jer uprkos krutom kalupu, stopalo ima mekanu podlogu.

Foto: Promo/zara.com

 

Još boja

„All black“ autfiti su daleko manje popularni. Čizme jarkih boja čine svaku kombinaciju daleko zabavnijom, a pored toga su i moderne i udobne.

Liu Jo je skoro sve svoje modele dizajnirao sa ogromnim đonom, a kombinacije boja ga odvajaju od konkurencije.

Foto: Promo/fashionandfriends.com

***
Bonus video: Već viđeno

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram