Obuća koju ćemo najviše nositi ove jeseni

Čizme
Foto: Anthony Harvey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Leto je na vrhuncu, pa već razmišljamo o jesenjim danima i kombinacijama za prelazni period. Najviše se radujemo povratku čizama, cipela i patika, koje će uskoro zameniti sandale i papuče. Ukoliko pred novu sezonu želite da častite sebe novim parom trendi obuće, saznali smo kakve modele ćete uskoro videti u high street radnjama u Srbiji.

Trend glomazne obuće se nastavlja, ali se za svakog nađe po nešto.

Predstavljamo osam aktuelnih modela različitih stilova – od sportskih do elegantnih.

Čizme do kolena sa velikim đonom

Čizme do kolena su postale modna klasika, a ove jeseni će se nositi sa debelim đonom od gume. Izraženi đon obeležio je prošlu godinu, a sada se nosi na elegantniji način. Uz mantile i kapute ovakve čizme izgledaće savršeno.

Moda
Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

Krzneni detalji

Cele protekle zime rado smo nosili udobne „teddy“ kapute, a taj materijal se sada preselio na čizme. Krzneni detalji su u trendu, a čupave čizme videli smo u Chanel i Fendi kolekcijama. Upečatljiv su detalj koji je stvoren za ušuškane autfite.

Moda
Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

Salonke sa V izrezom

Dugo nismo nosili potpetice, ali elegantna obuća se konačno vraća ove jeseni. Umesto klasičnih salonki, izaberite model sa retro V izrezom. Mali, neobični detalj pravi veliku razliku – što smo videli u Balmain kolekciji.

Moda
Foto: Avalon.red / Avalon / Avalon / Profimedia

Mokasine sa đonom

Mokasine su cipele koje uvek odaju utisak luksuza. Ove sezone nezaobilazan je glomazni đon, koji ih pretvara u pomalo ekstravagantni modni detalj. Definitivno će podići svaki autfit, a videli smo ih na Versace pisti.

Moda
Foto: Carlo Scarpato / ShowBit / Profimedia

Srebro sija kao zlato

Trend metalik čizama jeste za najsmelije – ali dizajneri poput Isabel Marant i Prade nas pozivaju da ih nosimo svakog dana. Ako se odlučite za ovako efektne čizme, oslobodite svoju maštu i poigrajte se neočekivanim kombinacijama.

Moda
Foto: Showbit.com / ShowBit / Profimedia

Čizme iznad kolena

Nema sumnje da je ovaj model odeće postao večan. Dizajneri ih se ne odriču, pa svake sezone iznova nosimo čizme iznad kolena, što ih čini obućom u koju vredi uložiti. Takođe su seksi i korisne za večernje kombinacije.

Moda
Foto: Etro via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Retro čizme

Model čizama koje sežu do ispod kolena i imaju zaobljeni vrh dolazi nam iz šezdesetih godina prošlog veka. Među vodeće trendove ove čizme vratile su modne kuće Fendi i Alessandra Rich, a idealne su za poslovne prilike.

Moda
Foto: Fendi via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Čizme sa ukrasima

Trend koji ili volite ili mrzite. Sigurno ste videli čizme sa malim torbicama, a ove sezone dodaju se biseri, perje, lanci, štras… Ukoliko volite odeću koja privlači pažnju, ukrasi su svakako pravi izbor.

Moda
Foto: Showbit.com / ShowBit / Profimedia

***

Bonus video: Modni trikovi sa Nedelje mode u Parizu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram