Pronašli smo najzgodnije srpske lekare i stomatologe, a od njih šestorice žene najviše uzdišu za jednim koji je zauzet

lekari zubari
Foto: Instagram/dr.prodanovic; Instagram/dr.vujovic; Nova; Instagram/drstamenkovic; linkedin; Promo

Ko je više seksi - lekari ili stomatolozi?

Šta je bolje od inteligentnog, uspešnog, poštovanog u svojoj profesiji muškarca koji uz to i dobro izgleda? Tada strah od belog mantila prilično bledi.

A ako bismo uporedili da li su više seksi lekari ili stomatolozi iz Srbije, kako bi to izgledalo?

Lekari

Vasilije Vujović

Vasilije Vujović je Beograđanin kog su svetski mediji proglasili za najzgodnijeg hirurga na svetu. Zgodni doktor je dospeo u centar svetske pažnje 2017. godine kada je britanski Dejli Mejl baš njega nazvao najzgodnijim doktorom na svetu.

Dr Vujović je poreklom sa Cetinja, a živi u Beogradu. Bavi se plastičnom hirurgijom i ima svoju ordinaciju u prestonici Srbije.

Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije svog rada.

Sa svojih više od 230.000 pratilaca deli veliki broj pre i posle fotografija plastičnih operacija i korekcija.

U jednom intervjuu je rekao kako je oduvek želeo da postane doktor i kako je on prvi u svojoj porodici koji to i jeste.

“Svaki zahvat mi je izazovan, jer se maksimalno posvećujem svakom problemu, bilo da je reč o nekoj komplkovanoj operaciji ili jednostavnijoj. Događalo mi se mnogo puta da pacijenti imaju određene ideje koje nisu dobre za njihovo zdravlje, ali je hirurg taj koji ih mora uputiti u ono šta je dobro za njih, a šta nije, odnosno što je anatomski ispravno i što nije. Potom se nađe neko kvalitetno rešenje.“

Đorđe Bajec

Dr sci. med. Đorđe Bajec jedan je od naših najistaknutijih opštih hirurga, sa ogromnim iskustvom u urgentnoj i kompletnoj abdominalnoj hirurgiji. Ovaj vanserijski laparoskopski hirurg je i pionir barijatrijske hirurgije u Srbiji.

Poznat je u oblasti lečenja gojaznosti dece i odraslih hiruškim putem.

Među pacijentima je veoma cenjen kao doktor koji je spasio mnoge živote svojim preciznim hiruškim metodama.

Prof. dr sci. Đorđe Bajec ima preko 120 objavljenih i saopštenih publikacija kao autor i koautor kao i dva kapitalna udžbenika prevedena sa engleskog jezika iz hirurgije i interne medicine.

Inače, Đorđe Bajec, koji je decenijama tiha patnja najvećeg broja Srpkinja, u srećnom je braku sa doktorkom Katarinom Bajec, autorkom i voditeljkom emisije Zdravo misli na TV NOVA.

Zanimljiva je jedna anegdota baš o njegovom gostovanju kod supruge.

„Moram da se osvrnem na zamerke koje sam pročitala na društvenim mržama, gde me kritikuju što se suprugu obraćam na vi. On je gost moje emisije zbog svog višegodišnjeg iskustva, a ne zato što smo u braku“, poručila je dr Katarina Bajec pre nego što je pred kamerama započela intervju sa mužem.

Dr Đorđe Bajec uzvratio je u šali:

„Iskoristiću priliku da mi se obraćate na vi, uživam u tome.“

Njih dvoje zajedno imaju jednog sina, a iz prethodnih brakova on još dva, a ona još jednog sina.

Srđan Prodanović

Dr Srđan Prodanović, takođe estetski hirurug, još jedan je naš lepi doktor.

Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu kao jedan od najboljih studenata, a odmah potom završio je i specijalizaciju iz oblasti radiologije na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Tokom 2014. godine započeo je obrazovanje i usavršavanje iz oblasti estetske medicine. Ima sertifikat Srpskog lekarskog saveta i Ministarstva zdravlja za estetske i antiejdž procedure.

Dr Prodanović je član Izvršnog odbora SESIAM Society (Udruženje interdisciplinarne estetske i antiejžing medicine Srbija ), redovan je učesnik i predavač brojnih domaćih i međunarodnih kongresa i simpozijuma iz oblasti estetske medicine, piše na sajtu njegove ordinacije.

Stomatolozi

Boris Stamenković

Ukoliko ste primetili lep osmeh Ane Mihajlovski, bilo je vreme da vidite i čoveka koji je zaslužan za njene besprekorene bele zube.

Anin zubar je Boris Stamenković i pre nekoliko dana je na zvaničnoj stranici svoje stomatološke ordinacije objavio fotografiju sa lepom voditeljkom.

Pošto je ženama uvek milo i drago da vide zgodne doktore u belom, a posebno zubare, za Aninim stomatologom je zavladala opšta pomama.

A nije ona jedina žena u svetu poznatih koje su poverenje ukazale Borisu.

U njegovu stolicu usudila se da sedne i pevačica Kaja Ostojić, ali i fudbaler Miloš Degenek.

„Znamo da je strah od stomatologa jedan od najizraženijih i da ljudi odlažu odlazak kod zubara sve dok baš ne zagusti. U jedno smo sigurni – da je više doktora poput Borisa Stamenkovića, vaš osmeh bi blistao“, jedan od komentara na njegovom Instagram profilu.

Bojan Perduv

Bojan Perduv je i uspešan stomatolog i jača polovina popularne voditeljke Dragane Kosjerine.

Bojan je rođen u Portugaliji, a upravo se u toj zemlji voditeljka zaljubila u njega.

„Bojan se meni dopada, dopada mi se njegov posao, njegov odnos prema poslu, odnos prema mom poslu, način na koji me tretira. Tu je splet okolnosti, to što je on stomatolog nije me opredelilo, ali je možda malo pomoglo. Našli smo se, to je jedna od onih ljubavnih priča koje se dogode kad ih ne planirate. Počne da se razvija onako kako niste očekivali, a onda možete samo da uživate“, rekla je jednom prilikom Dragana o svom vereniku.

View this post on Instagram

A post shared by PRess Serbia (@pressserbia)

Dr Bojan Perduv je stomatolog sa višegodišnjim iskustvom u oblasti kompletne oralne rehabilitacije. Iako je rođen u Portugaliji, završio je studije na Stomatološkom Fakultetu u Pančevu, a nastavio edukaciju na stomatološkom fakultetu u Portu. Redovno učestvuje na stručnim kongresima i seminarima u zemlji i inostranstvu, najčešće u Portugaliji i Italiji, te stalno usavršava svoja znanja i veštine u oblasti stomatologije.

Marko Živković

Marko Živković je stomatolog iz Beograda koji ima iskustva i u privatnoj stomatološkoj ordinaciji, i u domu zdravlja.

Jednom prilikom je komentarisao i razlike između pacijenata u državnim i privatnim ordinacijama, ali i o izazovima u poslu.

Foto: Linkedin

„Imam osećaj da u dom zdravlja dolaze pacijenti zbog toga što moraju, znači ukoliko su pod bolovima ili otokom, pa da im se to reši, a privatno to je širi dijapazon usluga, uglavnom različite procedure ulepšavanja. Pacijenti koji dođu u dom zdravlja su dosta zapušteniji, odnosno ne vode dovoljno računa o oralnoj higijeni, a mislim da je sve povezano s tim što smo mi siromašna nacija. Svakodnevno imam problem s majkama kod kojih su deca malo razmaženija i bezobrazna, jer oni na kraju svale taj njihov loš odgoj na mene. To je nešto što ja ne volim i ne volim da učim dete nečemu što je trebalo da nauči kod kuće“, kazao je Živković, a preneo večernji.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram