Proizvodi za negu kože koji mogu da zamene botoks

Foto: Instagram/chloeszep

Za one koji ne vole bockanje.

Koliko god primamljivo zvučao, botoks nije svima prihvatljiva opcija.

Mnogi ne žele da se podvrgnu injekcijama, trudnice ne smeju da ga koriste, a na kraju krajeva i ne radi se o jeftinom „sportu“.

Srećom, ako želite rezultate kakve daje botoks, zahvaljujući modernoj tehnologiji postoje preparati koji ga mogu zameniti.

Tretman hijaluronskom kiselinom

Ovo je anti-age tretman koji se sastoji od dva koraka. On targetira duboke bore iznad obrva, na spoljašnjim uglovima očiju i oko usana. Ovaj tretman sadrži 100% čistu hijaluronsku kiselinu, a deluje tako da se nabori od hijaluronske kiseline preko noći otope i upiju u kožu.

Silikonske maske

Silikonska maska za čelo koja sprečava gubitak vlage, hidrira i zaglađuje kožu, a samim time smanjuje vidljivost bora. Nosi se preko noći i može se upotrebljavati više puta. Treba da se nanese na čisto i suvo lice, a ujutro se jednostavno vrati u pakovanje.

Jednokratne maske „frownies“

Frownies su takođe maske za kožu, ali su jednokratne i u pakovanju se dobije 144 komada. Koriste se za bore na čelu i između obrva, a treba ih naneti nakon što nanesete proizvode za negu lica i nakon što se oni upiju u kožu.

Pčelinji otrov

Pčelinji otrov već neko vreme se koristi u medicini, a svoje mesto je našao i u estetici. Za njega se veruje da opušta kožu te tako daje isti efekt kao botoks, osim toga, uzrokuje blago oticanje kože što daje izgled popunjenih bora. Ovaj proizvod takođe se nanosi uveče, prenosi journal.hr.

***

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram