Pre i posle: Fotke zbog kojih ćeš poželeti da se ošišaš na kratko

kratka kosa
Foto: Chris DELMAS / Visual / Profimedia

I poznate žene pokazuju da su i te kako ženstvene sa kratkom kosom.

Ako tražite promenu i krenuli biste od frizure, možda treba razmisliti o kraćoj kosi.

Duga bujna kosa nije više imperativ u bjuti svetu, te i prelepe poznate ličnosti kao što su Gabrijel Junion, Skarlet Johanson, Natali Portman, pa i Tajra Benks, čiji je zaštitni znak baš duga bujna kosa, biraju kratke moderne frizure. Pokazuju da i sa njima mogu da se osećaju ženstveno i lepo.

I poznata frizerka Kristina Kacabina pomaže svojim klijentkinjama da se osete snažno, da budu pune samopouzdanja i podseća da i dalje mogu da budu zanosne bez obzira na dužinu kose.

U intervjuu za Bored Panda, Kristina je pričala o trendu kraće kose.

„Mnoge žene u svojim 30-im su na prekretnici – pitaju se kuda dalje sa svojim životom. I meni se to desilo; u nekom trenutku sam izgubila svu motivaciju da nastavim dalje, da napredujem i produbljujem znanje u svojoj tadašnjoj profesiji.“

Kristina je kazala i kako mnoge njene mušterije u potrazi za promenom budu oduševljene takozvanom biksi frizurom koju iznova i iznova traže.

Biksi je kratka frizura koja se često opisuje kao hibrid između boba i piksija. Spaja otmen elegantan izgled i onaj ležeran sa bezvremenskom sofisticiranošću. I izgleda dobro na svakoj ženi bez obzira na godine.

Odsecanje kose ume da bude jako teško i veliki je korak. Međutim, možda trendovi u šišanju, poput piksija, kratkog boba ili čak takozvane Chanel frizure mogu da inspirišu na promenu.

A ta promena onda neretko vuče i druge stvari na pokret.

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram