Provereni trikovi da utvrdite da li će vam stajati šiške

Žena, devojka, šiške, duga kosa, naočare za sunce, crveni karmin
Foto: Shutterstock

Kada su u pitanju predstavnice francuskog stila, sigurno će vam nešto odmah pasti na pamet. Beretke, prugaste majice, pletene torbe i olovka za oči koja dočarava izgled mačjih očiju imaju neosporni je no sais quoi momenat.

Ali kada je kosa u pitanju, postoji jedan stil koji je češći od drugih, a to su, pogađate, šiške! Naravno, ovaj izgled nije popularan samo kod Francuskinja, ali postoji nešto u njemu što ga čini potpuno pariskim. Bez obzira na poreklo, ovo je frizura koja izgleda neverovatno šik i postaje sve popularnija u beauty krugovima.

Svima onima sa dugom kosom šišanje teško pada, jer potrebno je puno vremena da kosa opet poraste, ukoliko vam se nova frizura ne svidi. No, umesto radikalnih poteza i skraćivanja cele kose, dobra ideja da osvežite izgled i unesete promenu u svoj izgled mogu biti šiške.

Ipak, pre nego što ih skratite, obratite pažnju na sledećih 9 stavki kako na kraju ne biste zažalili zbog takve odluke, piše City Magazine.

1. Pre nego što se odlučite za šiške, uverite se da ste spremni za promenu. Savršen izgled šiški može se postići svaki dan, ali to zahteva puno truda i nege. Stoga, pre nego što krenete u poduhvat skraćivanja šiški, uverite se da je to stil koji zaista želite i da ste spremni da se posvetite njihovom održavanju kako bi uvek izgledale besprekorno.

2. Jedna od najvećih prednosti šiški na dugoj kosi jeste to što nekad možete da operete samo njih umesto cele kose i tako instant dobijete svežiji izgled kose. Praktično, zar ne?

3. Dobro razmislite pre nego što se odlučite za izuzetno kratke šiške, jer je njihovo održavanje znatno teže nego u slučaju onih dužih. Ipak, svakako je dobro znati da kraće šiške najbolje pristaju ovalnom, srcolikom i okruglom obliku lica.

4. Pažljivo razgovarajte sa svojim frizerom o odabiru tipa šiški koji će najviše odgovarati vašem obliku lica i istaći osobine koje želite da naglasite. Na primer, duže šiške mogu skrenuti pažnju na vaše obraze ili nos i „omekšati” vaše lice.

5. Ako ste generalno veoma privučeni izgledom Francuskinja i mami vas odluka da nosite šiške, ali još uvek niste sasvim sigurni, preporučujemo vam da se odlučite za duže šiške. Njih ćete mnogo lakše održavati, a vašem izgledu daće nonšalantnu, šik notu.

6. Ako vaša prirodna kosa ne izgleda onako kako biste želeli (npr. kovrdžava je a ne prava), ili je izuzetno gusta i suva, održavanje i nega šiški može potrajati. Zato dobro razmislite da li ujutro imate vremena i strpljenja za stilizovanje. Ovo je pogotovo važno u slučaju da imate dugu kosu, pošto njoj inače treba daleko više vremena za oblikovanje od kratke ili srednje dužine.

7. Imajte na umu i to da ćete, ako skratite šiške, morati mnogo češće da idete kod frizera na korekcije. Zapamtite da su kuhinjske makaze u ovom slučaju strogo zabranjene!

8. Kovrdžava kosa može izgledati sjajno sa šiškama, ali prvo se uverite da imate prave proizvode za oblikovanje kose da biste bili sigurni da će krajnji efekat biti onakav kakav želite.

9. Pre nego što se ošišate, pronađite inspiraciju od poznatih dama. Pogledajte kako poznate ličnosti koje imaju sličan oblik lica poput vas nose šiške. Članak iz časopisa ili slika na Instagramu će pomoći frizeru da u potpunosti razume efekat koji pokušavate da postignete.

Nadamo se da ste sada malo bliži odluci iz naslova i da ćete se ipak usuditi da šiškama date šansu.

BONUS VIDEO: Joga vežbe

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram