Pitala sam beogradske frizere koji je najbolji proizvod za volumen kose

Foto: Credit line: PLANET PHOTOS / Planet / Profimedia

Većina se kune u jedan proizvod.

Jedan od standarda ženske lepote koji je postao apsolutni imperativ jeste zdrava, sjajna i bujna kosa i zato ne čudi što mnoge žene čine sve što je u njihovoj moći kako bi postigle raskošan volumen.

Iako sve težimo za sjajnom i raskošnom kosom, isto tako naučile smo kako je teško postići onaj savršen izgled bogat volumenom. U tim trenucima naši najbolji prijatelji postaju proizvodi za volum kose, a evo koje preporučuju domaći frizeri.

„Za sve mušterije koje žele volumen, ili im sušim kosu tako što im prebacim preko lica ili im stavim viklere pri korenu. Mada, u dosta slučajeva kao mali trik za duži volumen koristim puder za kosu. Slično kao što puder u prahu svaki make up look učini izdržljivijim, sličan efekat ima i puder za kosu. Ja ga nanosim samo pri korenu suve kose i to u više segmenata, zatim dobro utrljam u glavu i kosa iste sekunde dobije volumen“, rekla je Anđela.

Foto: Credit line: Jen Lowery / The Mega Agency / Profimedia

„Pored raznih šampona za volumen i prskalica u koje iskreno ne polažem preterano nade, odlično rešenje pri lakšem stilizovanju i većem volumenu jesu šamponi za suvo pranje kose. Oni još bolji efekat volumena daju ako ih nanesete na čistu kosu, što ja praktikujem na klijentkinjama kao fajnal tač“, kaže Marijana,

Foto: Credit line: James Veysey / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Puder za kosu je super stvar, samo budite pažljive s njim jer ako se nanosi često i u velikim količinama može da izazove svrab i isuši teme. A pored njega tu su razne pene za volumen koje ja volim da nanesem na mokru kosu“, rekla nam je Jovana.

Foto: Credit line: Ian West / PA Images / Profimedia

„Ne postoji univerzalni proizvod za volumen kose, dobro feniranje je najbitnije kod volumena, ali uvek u pomoć mogu da priteknu šamponi za suvo pranje, lakovi i pene“, kaže nam Andrijana.

***

BONUS VIDEO: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram