Frizura koja će vas ovog proleća izdvojiti iz mase

Dual Lipa
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sad je pravo vreme za ovu frizuru.

U toplijem delu godine, a posebno leti, žene se uglavnom dosta češće odlučuju za kratku kosu, koja se lakše održava, lakše podnosi vrućine, idealna je za more, nema problema s njom kada je vlaga u vazduhu.

Za mnoge to znači skraćivanje postojeće frizure i samo manju promenu dužine, ali proleće zahteva i drastičnije promene na kosi. Ako želite šik izgled i lako održavanje kose, pravo je vreme za vrlo kratku kosu ili pixie frizuru, termin koji se kod nas već odomaćio.

Postoji mnogo inspiracija za kratku kosu. Vidimo je na crvenom tepihu i na društvenim mrežama.

Na sajtu story.hr dele frizure kao inspiraciju da postignete wow efekat kakav kratka kosa zaslužuje.

Kratka kosa s razdeljkom sa strane

Niski razdeljak sa strane nije samo način za oblikovanje pixie frizure već i za davanje oblika i volumena, i to bez upotrebe proizvoda za stilizovanje.

Kratka kosa u shaggy stilu

Shag ili veoma slojevito ošišana kosa, s puno volumena, teksture i razigrana poput mađioničara među frizurama, može se napraviti na bilo kojoj dužini kose, čak i kratkoj. Šišanje s puno slojeva i ovde stvara talase i kovrdže. Da biste ih ojačali, nakon pranja osušite kosu uz pomoć difuzera na fenu.

Kratka ‘fudbalerka’

Pre nego što s gnušanjem otpišete frizuru ‘mullet’ ili fudbalerku, znajte da, osim što je ova frizura ponovo u modi, duži pramenovi pozadi stvaraju lep kontrast s kraćima sa strane i napred. Osim toga, slojevi ošišani u različitim dužinama savršeno naglašavaju ovu frizuru. Kada je stilizujete, samo zagrejte malo gela ili kreme za stilizovanje u dlanu i nežno raščupajte kosu.

Najkraći bob ili bixie

Zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, ovaj izgled iz 90-ih se vratio. Kombinacija boba i pixija, bixie – koristi slojeve da stvori dimenziju, bez obzira na tip kose. Zato je svako može nositi, a za one koji nisu sigurni da žele da se ošišaju na vrlo kratku frizuru, dobra je opcija jer je ipak duža od kratke frizure.

Zalizana kratka kosa

Uglađen, mokar look kao da ste upravo izašli ispod tuša čini ovu kratku frizuru veoma elegantnom. Da biste je napravili, uzmite lak za kosu, vosak i četku za zaglađivanje kako vam pramenovi ne bi ispadali.

Kratka kosa s pramenovima

Zašto birati između plavuše i brinete kada možemo biti i jedno i drugo? Dve boje stvaraju razigranost i volumen na kratkoj kosi. Stavite malo ulja na češalj s finim zupcima i prođite kroz kosu za divan sjaj.

Pixie začešljan na stranu

Sve što Zoi Kravic uradi svojoj kosi izgleda odlično, ali ova kratka frizura postala je njen zaštitni znak. Teške šiške zaglađene u stranu i neravnomerno ošišana za stilizovanje zahtevaće priličnu količinu kreme za kosu da se ne bi raspale.

Pixie sa zavesa šiškama

Ni kratka kosa 2023. godine ne može bez zavesa šiški. Uz hiljade obožavatelja, uključujući i one među poznatim ličnostima, ‘zavese’ na licu omogućavaju da šiške slobodno lepršaju. Koristite ulje za kosu za sjajnu završnicu.

Kratka kosa u stilu 90-ih

Zadivljujući omaž 2000-ih Džastinu Timberlejku i drugim poznatim ličnostima koji su u to vreme imali kovrdže, ovaj pixie iz prošlosti ponovo je ležeran i moderan. Uz pomoć odličnog kontrasta između tamne i plave kose frizura dobija dubinu.

Okruglo šišani pixie

Ova meka, zaobljena frizura je veoma ženstvena s naglašenom ‘kapom’ i oštrim prelazom na veoma kratak rez na zadnjem delu vrata. Za svakodnevno održavanje nanesite serum protiv kovrdžanja za ravnu kosu.

BONUS VIDEO: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram