Vodič koji će ti pomoći da pronađeš savršene šiške za sebe

Foto: Jason Merritt / Getty images / Profimedia

Uvek su u modi.

Bilo da planirate po prvi put da ošišate šiške, ili ih redovno nosite – evo svega što treba da znate o šiškama kako bi one najbolje izgledale.

Foto: ANCL / Backgrid UK / Profimedia

Da bi izgledale dobro, moraju se prati svakodnevno i moraju se šišati na svakih nekoliko nedelja. Treba znati da kada je vetrovito ili pada kiša, šiške mogu izgledati pomalo neuredno.

Šiške su poznate i po tome što imaju sopstveni život.

Foto: Dennis Van Tine / PA Images / ProfimediaOne izgledaju mladalački i uglavnom daju iluzuju da uvek imate sređenu frizuru koja izgleda kao da ste potrošili sate na nju.

Postoji puno stilova kada su šiške u pitanju: bilo da ih češljate na stranu ili ih stilizujete tako da im nema mrdanja – možete menjati svoj izgled svakodnevno.

Šta treba uzeti u obzir pri izboru šiški

Dobra vest je da, baš kao i crveni karmin, postoji šiške za svakoga. Pre svega, najbolje je konsultovati se sa svojim frizerom jer će vam on preporučiti stil koji najbolje odgovara vašem obliku lica.

Ako imate ovalno lice, vaš frizer je verovatno već shvatio da vam svake šiške dobro stoje. Predlažemo da tražite tanje šiške, da biste mogli da ih sklanjate sa strane ili povremeno zakačite.

Foto: Vince Flores / INSTAR Images / Profimedia

Ako imate okruglo lice, frizeri predlažu da izbegavate pune, guste šiške jer često mogu izgledati previše grubo. Šiške sa strane će, međutim, dati iluziju dužeg lica, a asimetrija će naglasiti vaše jagodice.

Duže šiške su odlične za one sa licem u obliku srca jer odvlače pažnju sa vaše brade i stavljaju u prvi plan vaše oči. Licu koje ima oblik srca najbolje pristaju šiške koje prelaze obrve ili bočne šiške. Preporučljivo je izbegavati bilo koju frizuru koja uključuje zalizivanje unazad.

Foto: John Nacion Imaging / INSTAR Images / Profimedia

Četvrtastom obliku lica najviše stoje šiške koje su malo retke u sredini kako biste dobili mekši izgled. Pokušajte da izbegavate oštro isečene šiške jer ističu sve uglove i linije na vašem licu.

Foto: Wizard / Capital pictures / Profimedia

Kako da ih negujete kod kuće

Ako su vam ruke nestabilne ili vam predstoji neki važan događaj, verovatno je najbolje da sečenje šiški prepustite stručnjaku.

Šiške nakon pranja treba odmah osušiti da ne bi počele da se lepe.

Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Sušite ih u svim pravcima – gore dole, levo, desno, više puta da biste se rešili bilo kakvih pregiba.

Vreme je da se upoznate sa suvim šamponom jer će vaše šiške početi jako brzo da se maste.

Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Bonus video: TOP 10 najlepših srpskih brineta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram