Najomraženiji trend u Srbiji iz dvehiljaditih vratio se u još gorem obliku

Miu Miu
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Setimo se tog trenda, ali i reakcija koje su često podsećale na mučninu u želucu.

Viseće pantalone, farmerke, trenerke koje otkrivaju donji veš, a često i delove ili celu zadnjicu su sigurno bile naomraženiji trend u Srbiji, a i šire. Sad se vraćaju u pojačanom izdanju.

Muškarci su ih nosili potpuno spuštene, a žene na gornjoj liniji zadnjice. Dva tipična trenda dvehiljaditih koji se vraćaju 2023. predvođeni modnim kućama kao što je Alexander McQueen.

Trend nošenja pantalona ispod linije struka koji pokazuje donji veš, dobro je poznat svima koji su bili tinejdžeri pre dvadesetak godina. Datira iz američkih zatvora, gde su kaiševi bili zabranjeni da bi se sprečio rizik od samoubistva. U to vreme, zatvorenici su nosili široke pantalone i nakon puštanja na slobodu, kako bi se prepoznali kao bivši osuđenici, nosili su viseće pantalone. U trend su prerasle devedesetih zahvaljujući reperima koji su široke pantalone videli kao način odbacivanja tradicionalnog načina života.

Poslednjih godina dizajnere zabavlja oživljavanje trenda visećih pantalona i džinsa i mnogobrojne kolekcije su pune baš ovakvih komada.

Jacquemus
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Simon Porte Jacquemus, na primer, je ubacio muške ekstremno viseće pantalone u par kolekcija, a Miuccia Prada je za prolećno letnju kolekciju Miu Miu za 2022.predložila sad već čuvene mikro mini suknje koje otkrivaju donji veš. Ovog marta, gošće revije Miu Miu su masovno nosile niske suknje i pantalone.

Miu Miu
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

Miu Miu
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

*

Miu Miu
Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nedavno je Džastin Biber demonstrirao kako ovaj trend izgleda na ulicama, kad je prošetao baggy Drew House farmerke, koje padaju ispod zadnjice. Upario ih je sa sivom duskericom i košuljom bez rukava, a sve je začinio pink kapom.

Džastin Biber
Foto: TheCelebrityFinder / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Nešto što ne bismo voleli da vidimo ni na našim, a ni na svetskim ulicama, je ekstremna varijanta visećih pantalona koju je na Nedelji mode u Londonu predstavio brend Mowalola – farmerke koje padaju do kolena.

Viseće pantalone
Foto: Agence / Bestimage / Profimedia

Kakve su vaše impresije?

***

Bonus video: Vuk i Dimitrije ocenjuju MAC autfite bez dlake na jeziku – ovo morate da čujete

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram