Pet načina da ostanete bez trepavica

Moda i lepota 24. jan 202116:31 > 11. maj 2021 12:10
Ilustracija; Foto: Kirill Kukhmar / TASS / Profimedia

Trepavice traže pažnju jednako kao i naša kosa. Svakodnevno nanošenje šminke ili korišćenje uvijača može ih oštetiti, a ima još grešaka zbog kojih možete da ostanete bez trepavica.

Trljanje očiju

Ključ dugotrajnih i zdravih trepavica je izbegavanje fizičkog stresa, što uključuje trljanje kapaka dlanovima i / ili grubo uklanjanje šminke. Zapravo, šminkeri trljanje smatraju jednim od glavnih krivaca za gubitak trepavica, jer neprestano povlačenje može oštetiti kožu kapaka i istrgnuti trepavice.

Pročitajte još:

Zanemarivanje

Ljudi često zaborave da su trepavice zapravo sitne dlačice. One su sastoje od istih strukturnih komponenata kao i kosa (keratin), i trebalo bi ih tako i tretirati. Baš kao što možda kosu tretirate hranjivim sastojcima za podsticanje rasta, iste sastojke možete da upotrebite i za trepavice.

Pogrešno korišćenje uvijača

Uvijači za trepavice mogu ravne, uvele trepavice da pretvore u guste i podignu ih u trenu, ali ne morate prečvrsto da uhvatite dlake da biste postigli savršene trepavice. Zapravo, prejako stezanje može da povuče trepavice i iščupa ih.

Neredovno čišćenje

Dužinom linije trepavica može se nagomilati šminka za oči, sluz i ulje. To može da uguši osetljive folikule, pa čak i uzrokovati ispadanje trepavica. Čišćenje ne mora da bude neki veliki poduhvat, samo pripazite da uklonite svu šminku s očiju, a zatim nježno masirajte oči sredstvom za čišćenje dok perete lice.

Pročitajte još:

Stara maskara

Stara maskara definitivno može uzrokovati infekciju, a bakterije mogu doprineti dermatitisu, koji je posebno raširen oko očiju jer je koža tanja. Kao opšte pravilo, stručnjaci preporučuju bacanje maskare svaka dva meseca, za svaki slučaj, piše mindbodygreen.

***

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram