Trik s micelarnom vodom za skidanje veštačkih trepavica

Moda i lepota 24. jun 202016:00 > 11. maj 2021 12:11
Veštačke trepavice
Foto: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Veštačke trepavice mogu da se koriste više puta, ali pod uslovom da ih očistite od lepka, redovno češljate i spakujete na neko posebno mesto, u zasebnu kutijicu.

Prvo pažljivo skinite trepavice i to tako da ne oštetite svoje. Natopite tupfer u micelarnu vodu ili odstranjivač šminke na bazi vode i polako ga prislonite iznad zatvorenog kapka 30 sekundi. Obavezno koristite samo proizvode na bazi vode jer će sredstva za uklanjanje na bazi ulja promeniti oblik i boju trepavica.

Ako ste na trepavice prethodno naneli maskaru, čistom četkicom ih očešljajte kako biste uklonili višak sredstva, tako će trepavice duže trajati i biti lepe, piše 24 sata.

Posle skidanja, potopite trepavice u posudu s micelarnom vodom, ona će otopiti maskaru i lepak. Ostavite ih da se natapaju najmanje pet minuta, a zatim pincetom izvadite trepavice iz posude. Stavite ih na čisto mesto, na ubrus ili čistu kuhinjsku krpu.

Pročitajte još:

Podignite trepavice kažiprstom i palcem, a pincetom u drugoj ruci skinite lepak iz trake. Isperite trepavice u novoj micelarnoj vodi, čistoj, kako biste proverili da li je lepak skinut.

Postavite trepavice na čistu krpu i ostavite ih da se potpuno osuše. To bi moglo potrajati sat vremena ili više. Onda ih očešljajte, kako bi ostale uvijene.

Proverite da li su potpuno suve pre nego što ih spakujete, jer se na vlažnim mogu pojaviti bakterije ili buđ.

Konačno, trepavice stavite nazad u kutiju u kojoj ste ih čuvali. Dobra zamena je kutijica za sočiva.

Čuvajte ih na čistom i tamnom mestu kako ne bi promenile boju ili oblik.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram