Pet koraka koji su spas za lice kad prespavaš sa šminkom

mamurluk spavanje sa šminkom
Šta ako zaspite sa šminkom, Foto: LightField Studios Inc. / Alamy / Alamy / Profimedia

Spavanje sa šminkom na licu je jedna od najvećih grešaka koju mnoge žene čine. Ako vam se iz nekog razloga ipak dogoditi da zaspite, a da prethodno niste uklonile šminku - ovih pet koraka rešava stvar.

Spavanje sa šminkom je veliko „ne“! To je jedna od najvećih grešaka koju mnoge žene čine.

Ako ste već iz nekog razloga zaspali sa šminkom na licu, ovih nekoliko koraka napravite odmah ujutru:

Uklonite šminku

Naravno, prvo što morate učiniti je ukloniti svu šminku. Za to možete koristiti mleko za čišćenje ili sredstvo za uklanjanje šminke. Možete čak koristiti prirodno ulje poput maslinovog ili ricinusovog – koje god više odgovara vašoj koži. Zatim temeljno operite lice.

Toniranje kože

Kožu tretirajte tonikom. To je idealni sledeći korak nakon uklanjanja šminke. Koristite tonik koji ne sadrži alkohol. Ako imate ružinu vodicu kod kuće, obavezno je koristite tokom toniranja. Pomoći će vam da uklonite sve tragove ostataka šminke.

Blagi piling

Sledeće, pređite na blagi piling kože lica. Tako ćete osigurati da se pore kože očiste i sve nečistoće temeljno uklone. Ali zapamtite, budite nežni prema svojoj koži.

Maska za lice

Koristite masku za lice kako biste nahranili svoju kožu. Kad je koža prošla sve gore navedene korake, zaslužila je malo ljubavi i pažnje. Dobra maska ​​za lice oporaviće kožu, a možete napraviti i kod kuće, piše 24sata.

Masaža

Poslednje, ali definitivno ne najmanje bitno – lepa, nežna masaža. Za to možete naneti malo ulja za lice ili seruma, i lagano blagim kružnim pokretima prstiju masirati pet do osam minuta.

Bonus video: Joga lica za početnike

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram