Parfemi koji nisu skupi, a svi se za njima okreću

parfemi
Parfemi; Foto: MANCEAU / BSIP / Profimedia

Da biste mirisali toliko dobro da se ljudi u prolazu potpuno zaneseno okrenu za vama, nije neophodno da potrošite bogatstvo.

Ukoliko parfem odgovara vašem karakteru i stilu života, ako ga na sebi osećate kao „drugu kožu“ i popravlja vam raspoloženje – napravili ste dobar izbor. 

Razlika između skupih parfema i njihovih kopija je što se ovi drugi prave od jeftinijih, a često i  štetnih supstanci. Zato ako ne možete ili ne želite da potrošite mnogo para, uvek pre izaberite povoljniji parfem nego fejk verziju nekog poznatog. 

Black Musk – Body Shop


Slatke note kruške bambinele, pink bibera i bergamota su u kontrastu sa žestokim crnim mošusom. Da bi se miris postepeno izgradio moguće je kombinovanje sa drugim Body Shop Black Musk proizvodima.

Sun – Lush

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LUSH Dream Town (@lushdreamtown)


Čist, optimističan miris citrusa u obliku kolonjske vode. Deluje poput toplog sunčevog zraka čak i u jeku zime. Osvežavajuće slatke pomorandže i mimoze ležale su iznad sandalovine da biste se vi nasmejali i pustili korak. Odličan za sve trenutke kada vam treba malo veselja.

Yaemina Endorphins 10 – Emina Jahović


Parfem iz kozmetičke linije Emine Jahović sa brojem 10 simbolizuje nezavisnost. Miriše sveže, a osvežavajuće note eukaliptusa i mošusa pružaju osećaj podmlađivanja. U gornjim notama su nana, eukaliptus, narandža, limeta, u srednjoj đurđevak, jasmin, pelargonija, cvet narandže, ananas, kruška, kajsija, lubenica, a donju čine mošus i heliotrop. Devojke koje su ga isprobale kažu da miriše na čist veš osušen na suncu.

Pleasures – Estee Lauder

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ochie Gatus-Alix (@ochgatusalix)


Čist cvetni miris koji sadrži note belog ljiljana, ljubičice i zelenog lišća, pomešane sa suptilnim notama jorgovana, ruže i sandalovine. Očigledno je dizajniran da uhvati miris svežeg cveća posle kiše. Žene koje ga imaju kažu da je divan i mek ali da nije prejak, ali je postojan pa se oseća ceo dan.

Flowerbomb Travel Duo – Viktor & Rolf 


Jedan od bestselera. Samo verzija za putovanja na sajtu Sephore ima preko 1.000 recenzija. Topao i začinski cvetni miris koji sadrži note jasmina i cveta narandže. Putno pakovanje sadrži jednu punu flašicu parfema i dodatnu dozu za punjenje. 

Pure Grace Rollerball Fragrance – Philosophy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ionyverse ? (@ionyverse)


Oni koji su ga koristili kažu da miriše na sapun i svež veš. Prijatan i oštar miris koji sadrži note lokvanja i lavande, prožete onim što brend naziva „hladnim zelenilom“. Rezultat je privlačan miris koji zrači jakom energijom. Imajte na umu da u recenzijama piše da neće trajati duže od nekoliko sati.