Pantone izabrao boju za 2022. godinu

pantone boja godine
Foto: Anna Kolesnikova / Alamy / Alamy / Profimedia

Ova godina se polako bliži kraju, zbog čega je sada pravo vreme da razmišljamo o trendovima koji će biti aktuelni u 2022. Pantone, kao najveći svetski autoritet za boje, ponovo je izabrao svog favorita za narednih 12 meseci. To je nijansa plave boje pod nazivom Very Peri.

Pantone je do ove upečatljive boje došao mešanjem plave sa vrlo malo crvene boje, zbog čega Very Peri istovremeno izaziva osećaj smirenosti, ali i živahnosti.

„Stvaranje jedinstvene nijanse plave prvi put u istoriji našeg programa Pantone boja godine ogledalo je globalnog trenda rasta inovativnosti u svetu“, izjavila je Lori Presman, potpredsednik Pantone instituta za boje, i dodala: „U društvu koje sve više prepoznaje značaj boja u komunikaciji i prenošenju ideja i emocija, naša kompleksna nijansa plave samo još više naglašava nove mogućnosti koje su pred nama“, prenosi City Magazine.

I dok svet polako izlazi iz izolacije, boja PANTONE 17-3938 Very Peri savršeno predstavlja promene koje su se dogodile u našim životima, ali i nadu u bolje sutra u kome cvetaju kreativnost i inovativnost.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram

BONUS VIDEO: MODNI TRIKOVI