Osam tajni žena koje uvek mirišu dobro

Kako da mirišeš dobro tokom celog dana, Foto: marrakeshh / Alamy / Alamy / Profimedia

Postoje žene koje baš uvijek mirišu dobro, bez obzira na to koje je doba dana.

Postoji osam tajni kojima to postižu, a kojima se može poslužiti svako od nas.

Biraju jače parfeme

Dok citrusni mirisi brzo ispare, začinjeni i drvenasti mirisi s notama poput sandalovine duže se zadržavaju na koži. Zato ako želite da se parfem duže oseti, birajte iz ove grupe. Inspirišite se i parfemima drvenastih i začinjenih mirisa.

Parfeme nanose u slojevima

Od gela za tuširanje preko losiona za telo do ulja, većina omiljenih ženskih parfemi dolaze u različitim oblicima. Kada nosite više tih parfema odjednom, stvarate slojeve parfema koji će se osetiti tokom celog dana.

Znaju gde je najbolje naneti parfem

Parfem nanosite na toplija (i često skrivenija) mesta na telu, poput stomaka i grudi te iza kolena i ušiju. Zbog toplote tih delova tela miris će se u potpunosti razviti te će se gornje, srednje i bazne note parfema u potpunosti osetiti.

Nikada ne utrljavaju parfem

Mnoge žene po navici trljaju zglob o zglob kada nanesu parfem, ali pokušajte se te navike rešiti. Naime, utrljavanjem parfema gube se gornje note, zbog čega će se osetiti samo srednje i bazne note te će se miris parfema kraće zadržati na koži.

Znaju kada je najbolje naneti parfem

Najbolje vreme za nanošenje parfema jeste odmah posle tuširanja, dok je koža još uvek blago mokra. Vlaga će omogućiti mirisu da se duže zadrži na koži. Osim toga, na taj način miris će se upiti te neće postojati rizik da isprljate svoju omiljenu bluzu ili da nakit izgubi boju kada dođe u kontakt s tek nanesenim parfemom ili uljem za telo.

Održavaju vlažnost kože

Uvek hidrirajte kožu pre nego što na nju nanesete parfem. Suva koža obično upije određenu količinu mirisa, zbog čega miris brže izbledi. Kada je koža hidrirana, parfem se ima za šta ‘uhvatiti’ te tako traje duže.

Parfeme drže na dobrom mestu

Izloženost vrućini i vlazi uništava molekule mirisa u parfemu pa izbegavajte bočice parfema držati u kupatilu. Najbolje ih je držati u rashlađenim, suvim delovima kuće, kao na primer na gornjoj polici ormara.

Parfem nanose bar dva puta tokom dana

Koža je živi organ koji diše i ne može unedogled na sebi zadržati miris. Zato je najbolje uvek uz sebe imati bočicu parfema kako biste ga tokom dana osvežili i kako biste uvek mirisali dobro, prenosi Haber.ba.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram