Tri parfema koja dokazano deluju kao afrodizijak

parfemi afrodizijak
Foto: Shutterstock

Za neke parfeme je naučno dokazano da podstiču snažnu seksualnu želju.

Ljubav na prvi miris – tako otprilike možemo opisati one pomalo filmske scene kad nam potpuni stranac na ulici odjednom bude baš seksi, a ispostavi se da je zbog parfema koji nosi.

Naime, parfemi imaju jedinstvenu moć da nas u trenu osvoje, i to toliku da smo jednostavno nemoćni pred njihovom magijom. I zato ne treba da čudi što je za neke parfeme naučno dokazano da imaju efekat afrodizijaka na mozak i podstiču snažnu seksualnu želju kod onih koji ih osete.

Prema novom istraživanju koje je sproveo Avon sa francuskom kućom mirisa Firmenich, 64 odsto žena u Velikoj Britaniji je priznalo da partner može da im bude privlačniji zbog izbora parfema, a 44 odsto je reklo da loš parfem može da pokvari romantiku.

Attraction Game, Avon

I da bi do maksimuma pojačali efekat afrodizijaka svog parfema, iz Avona su se okrenuli neuronauci i napravili miris nazvan Attraction Game. Oni su se poslužili snimcima mozga sličnim onima sa magnetne rezonace kako bi otkrili šta to podstiče osećaj zadovoljstva. Sastojci koji su izabrani za ovaj parfem su kruška, biber, crna čokolada i prefinjeno cveće.

Molecule 01, Escentric Molecule

Tu je još parfema o čijoj se privlačnosti govori. Možda najpoznatiji među mirisima sa efektom afrodizijaka je parfem Molecule 01 brenda Escentric Molecule – prvi parfem sa samo jednim sastojkom koji se zove Iso E Super.

“Čim sam osetila Iso E Super, znao sam da je to nešto posebno. Taj molekul, čist i jednostavan ima moć da priziva ljude vama, kao da ima magnetsku privlačnost i deluje i na muškarce i na žene“, kaže Geza Šoen, parfimer brenda Escentric Molecules, pišu na sajtu glamourmagazine.co.uk.

Moć ovog parfema leži u sposobnosti sastojka Iso E Super da stimuliše feromone, receptore u našem nosu i tako izazove uzbuđenje.

Ispostavilo se da su za 16 godina postojanja ovog parfema zahvaljujući njemu nastale mnoge uzbudljive ljubavne priče jer su se ljudi spojili i zavoleli baš zbog njega.

Baccarat Rouge 540, Kurkdjian

Takođe, i parfem Baccarat Rouge 540 francuske kuće Kurkdjian je doživeo veliki uspeh i nalazi se među najprodavanijima na svetu.

Jedna od glavnih komponenti ovog parfema je hedion, sintetički sastojak koji kombinuje tonove jasmina i limuna.

U svetu mirisa je poznat po svojim svojstvima koja izazivaju veliku privlačnost, aktiviraju feromone i mogu izazvati trenutnu opijenost.

„Ovaj miris može da pojača, razotkrije, poboljša i transformiše vaše raspoloženje. Seksi je nešto vrlo lično. Možete ići od tradicionalnih zavodljivih nota poput vanile do onih drvenastih. Za mene seksi je više od stava i privlačnosti i parfem može da pojača vaše samopouzdanje i atraktivnost svakog dana“, kaže Fransis Kurkdjian.

BONUS VIDEO: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram