One su donele silikone u Srbiju

Foto: Nova.rs, E-Stock_mile_topalovic

Suzana Mančić više od 30 godina ima iste implante.

„Mislila sam da su ispale savršeno. Bile su mekane kao prave. Ali, zapravo nisam znala kolika je promena to bila dok nisam izašla na ulicu i dok muškarci nisu počeli da mi zvižde“, ispričala je Timi Džin Lindzi, prva žena koja je ugradila silikone 1962. godine.

Dvadeset godina kasnije, silikoni stižu u Srbiju. A prva pevačica koja ih je ugradila bila je Zorica Brunclik. Par godina kasnije, silikone je stavila Suzana Mančić, koja iste ima i danas, a za njom i Lepa Brena. Potom su devedesetih Svetlana Ceca Ražnatović, Jelena Karleuša i Milica Gajić, bivša snaja Slobodana Miloševica ugradile implante.

Zorica Brunclik je stavila implante 1986. godine u Minhenu, nakon što se pojavila u filmu „Žikina dinastija“. O njima nikada nije želela da govori, sve do prošle godine kada je na Instagramu obavestila pratioce da ih je izvadila.

Suzana Mančić je nedavno priznala da je svoje grudi uvećala inspirisana upravo Zoričinim, a tom prilikom je za domaće medije izjavila:

„Operacija je koštala nekih 5.000 maraka u ono vreme, plus put, boravak tamo u hotelu i to je to. Zorica Brunclik mi je preporučila hirurga, otišla sam i završila šta sam htela“.

Lepa Brena navodno nije želela veće grudi, već oblikovanije i čvršće, što je i dobila prvom operacijom. Kasnije je, posle prvog porođaja imala još jednu.

Devedesetih su se Ceca i Jeca „hvalile“ bujnim poprsjem, a za njima nije zaostajala ni tadašnja snajka Slobodana Miloševića Milica Gajić koja se na silikonima u grudima nije zaustavila. Ona je tada popunila usne, kao i jagodice.

Predrasude o ženama koje su svoj izgled odlučile da ulepšaju implantima postoji i danas. Međutim, svako ima pravo da sa svojim telom radi šta želi, a na nama nije da o tome sudimo.

***

BONUS VIDEO: TOP 10 lepotica bez šminke

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram