Kako izgledaju silikoni nakon 35 godina u grudima

Foto: Instagram/yourbeauty_withdrnicole, TikTok/ withdrnicole

Silikoni mogu biti opasni.

Doktorka koja se bavi plastičnom hirurgijom je na TikToku podelila zastrašujuće upozorenje o opasnostima povećanja grudi, kada je na svom nalogu podelila snimak kako izgledaju silikoni koji su u pacijentkinji bili 35 godina, a zatim su pukli, kalcificirali i procureli.

Nikol je hirurškinja sa dvostrukim sertifikatom i decenijama je radila u industriji plastične hirurgije – međutim, čak je i ona bila šokirana onim što je otkrila nakon vađenja silikona iz grudi 65-godišnje žene, koja je bila podvrgnuta njihovom povećanju još 1985. godine

@withdrnicole Patient with 35+ year old implants. The capsule had hardened and calcified. A plastic surgeon in the 90s recommended she keep them. #implantrupture #capsularcontracture #explantsurgery #capsulectomiatotalenbloque #breastimplantilless #breastimplants ♬ Oh No - Kreepa

Ostavši šokirana stanjem implanata koji su ‘kalcificirali’ unutar pacijentkinje nakon pucanja, dr Kasteleze je na TikTok-u da podelila svoje otkriće.

Oni su postali tvrdi, smeđi, i cure i nikako ne liče na prozirni glatki silikon koji smo do sada imali prilike da vidimo.

U opisu videa doktorka je napisala da se radi o implantima koji su stari 35 godina.

#related-news_0

Na snimku se vidi kako pomera svaki od silikona unaokolo, dozvoljavajući lepljivoj silikonskoj supstanci da iscuri iz puknutih vreća.

Govoreći o stanju silikona, hirurškinja je otkrila da je pacijentkinja – žena od 65 godina – zadržala implante na predlog drugog medicinskog stručnjaka, dodajući da pacijentkinja nije „dobila najbolju medicinsku pomoć“.

***

Bonus video: Zdravo sunčanje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram