Omražena frizura se vraća i biće hit 2022.

frizura
Foto: Ferruccio Dall'Aglio / ShowBit / Profimedia

„Lonac fruzura“ slavi svoj povratak iz šezdesetih.

Glumica Džanjuari Kristen Džons odlučila se za sasvim posebnu novu frizuru – takozvanu lonac frizuru.

Frizura je doživela svoj vrhunac u 1960-ima i od tada su je kritikovali kao dečju frizuru. Ali čini se da se zvezdama sviđa novi trend, a Hajdi Klum je takođe rešila da je isproba.

Ova frizura slavi svoj povratak i sada se zove bowl cut. A bila je pravi trend među ženama u 1960., 1970. i 1980. Kod dece, a posebno dečaka od dve do pet godina, spada u kategoriju vanvremenskih frizura. Ali lonac frizure ponekad smo viđali i kod članova boy bendova 90-ih (sećamo se Nika Kartera, Bendžamina Bojsa i Robija Vilijamsa). Sada juriša na kanale društvenih mreža i pojavljuje se kod slavnih – Majli Sajrus i Rijana – nose ili su nosile lonac frizuru, piše miss7.

Kom tipu lica odgovara ova trendi frizura?

Okruglo je moto frizure, na koji se treba malo privići jer je prednji deo kose začešljan pravo napred, a deo oko ušiju je otkriven. Ova trendi frizura ne pristaje svakom tipu i definitivno ne svakom obliku lica. Prednjače hipsteri, a pristaje i onima koji nose prevelike dominantne naočare. Intenzivne boje kose takođe se mogu dobro nositi s ovom minimalističkom frizurom.

Okrugli oblici lica, s druge strane, definitivno sebi ne čine nikakvu uslugu, dok je veća verovatnoća da će to učiniti četvrtasti i ovalni. Preduslov za strukturu kose za klasičnu lonac frizuru je ravna kosa koja nije previše fina. Naime, tada se čelo previše izobliči i izgled se menja. Kovrdže pretvaraju frizuru u vrlo jedinstvenu kratku frizuru, a loknastu glavu karakteriše volumen i ne mari za stroga pravila šišanja.

Važno: lonac frizura mora odgovarati osobi, što je osnovni uslov. Ekstrovertno i šareno – super. Ovo je trend koji možda ne želimo nužno odmah oponašati, ali ćemo ga definitivno primetiti.

BONUS VIDEO: Pravilno feniranje

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram