Nova fora će oduševiti devojke koje ne znaju da izvuku ajlajner

Rita Ora
Foto: Tiziano Da Silva / Bestimage / Profimedia

Pustite mašti na volju i igrajte se bojama i oblicima.

Nanošenje ajlajnera je jedna od sitnih muka mnogim devojkama. Morate paziti na položaj ručnog zgloba, na to da li vam se ruka trese, računati koji je pravi ugao i kako potrefiti da linija bude ista i na drugom oku.

Novi trend je savršen za devojke kojima stavljanje ajlajnera ne ide od ruke jer je ovde dovoljno da pratite ivicu oka. Možete postati bolji u ovoj igri tako što ćete se igrati sa raznim bojama, geometrijskim oblicima i kroz beskrajne mogućnosti ćete usavrštiti tehniku koja je trenutno hit.

Ovaj ajlajner trend je aktuelan već tri godine, od kada je predstavljen na Šanel reviji, i nastavlja svoju vladavinu i ove sezone, a na predstavljanju kolekcija visoke mode u Parizu je kulminirao. Inspirisan kultnim izgledom šminke koju je popularizovala britanska manekenka Tvigi, ovaj izgled koristi definisane linije i živopisne boje kako bi se postigao moderniji izgled.

Nova varijanta se naziva još i grafički ajlajner i savet je da se nosi sa neutralnom šminkom kako biste svu pažnju preusmerili na svoje oči. Pogledajmo kako su se poznate ličnosti poigrale s ovom tehnikom.

Lejdi Gaga

Smeli i zabavni eksperimenti u šminkanju tako idu uz Lejdi Gagu. Ovde je kombinovala klasične mačje oči sa belim ajlajnerom koji „otvara“ pogled i čini da vaše oči izgledaju krupnije.

Foto: Haus Laboratories via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Rita Ora

Ovaj izgled će zahtevati malo više preciznosti, ali pogledajte kako besprekorno i raskošno izgleda. Savršen je za noćne izlaske i učiniće da budete u centru pažnje.

Foto: Tiziano Da Silva / Bestimage / Profimedia

Doža Ket

Ova lista ne bi bila potpuna bez nje! Prelistajte njen Instagram i zaljubićete se u njene stilove šminkanja. Uz pomoć zelene olovke dodatno je istakla svoje oči.

Foto: BH Cosmetics via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Điđi Hadid

Ova varijanta će izdužiti vaše oči. U zavisnosti od boje očiju, možete kombinovati različite boje i obavezno podignite kosu da vam se ne bi razmazalo sve.

Foto: EH1 / Backgrid UK / Profimedia

Aleksa Demi

Serija „Euforija“ je definitivno odgovorna što je ovaj trend i dalje aktuelan. Zvezda serije i te kako ume da iznese ovaj izgled. Držite se klasične crne boje i sigurno nećete pogrešiti!

Foto: MAC via Bestimage / Bestimage / Profimedia

Ariana Grande

Ključ za dobijanje ovih super tankih oštrih linija? U početku napravite nešto deblje, zatim očistite višak korektorom ili sredstvom za skidanje šminke. Pravi stil šezdesetih!

Olivija Palermo

Ovo je sjajan izgled za početnice. Kada se uvežbate, biće vam potrebno nekoliko sekundi da ga postignete.

Foto: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

Bonus video: Kako da nanesete bronzer, a kako rumenilo 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram