Nijansa godine za brinete: Nose je manekenke Điđi i Hejli

Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Prva koja je kosu obojila u hit nijansu "skupoceno smeđe", odnosno expensive brunette, bila je slavna manekenka Điđi Hadid. Ona je inspirisala mnoge slavne face, ali i sve one kojima dobro stoji braon boja, da esperimentišu sa ovom "nijansom godine".

Iz svoje prirodno plave nijanse popularna manekenka prešla je u svetlu kestenjastu, a zatim u intenzivno crvenu. Ipak, Điđi više nema vatrenocrvenu kosu, već sada nosi zanimljivu smeđu nijansu, popularnu „expensive brunette“, piše Azra.ba.

Stručnjaci tvrde da ova boja ima potencijal da postane najtrendi nijansa za nadolazeće proleće. Skupocena braon boja pre svega izgleda jako elegantno, i to zahvaljujući kombinaciji različitih smeđih tonova. Ovo dakle nije jednolična boja koja će delovati monotono, već je cilj različitim nijansama postići teksturu i dubinu, ali da kosa pritom izgleda dinamično i lepršavo.

Kako bi frizer dobio ovaj efekt, potrebno je fokusirati se na detalje u tamnijim smeđim nijansama.

„Skupocena smeđa“ idealna je za brinete i plavuše koje su se s dolaskom nove godine zaželele promene. Ova je boja savršena za žene koje teže tome da njihova kosa izgleda prirodno, ali ne i dosadno. Expensive brunette nova je nijansa smeđe koja je uzbudljiva i istovremeno deluje luksuzno.

Osim Điđi ovu boju je otkrila još jedna prelepa manekenka – Hejli Biber. Na nju smo navikli sa plavom kosom, međutim, izgleda odlično i sa ovom nijansom kose.

Ako se odlučite za ovu boju, važno je da se sa frizerom dogovorite koji će biti najsvetliji, a koji najtamniji ton vaših novih pramenova. To mogu biti sve nijanse smeđe, od zlatne, boje kafe ili čokolade, do hladnih tonova kao što je pepeljasto smeđa.

Bonus video: Trikovi za punđu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram