Nezaobilazni aksesoari za proleće/leto 2023.

trendovi
Foto: IPA / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Koji aksesoari će biti must have?

Prvo prolećno sunce ne izmami samo sve na ulica i bašte, terase, već i brojne odevne komade i kombinacije koje sa sobom donose dah leta, toplote i lepršavosti. A šta bi jedna kombinacija uopšte bila bez kvalitetno odabranih detalja?!

Trendovi su već duže veoma jasni, minimalizam se „provlači“ kroz sezone kao najvažniji modni zahtev, a sve to opet pokazuju i dokazuju brojne revije koje su prikazale i visoku i street style modu. Nakon svega viđenog i predstavljenog, mogu se jasno videti aksesoari koji su odabrani da predvode sezonu pred nama, kako u okviru ženske, tako i muške mode. Zaputimo se kroz jednostavnost, povratak određenim komadima i zavirimo u nezaobilazne aksesoare za proleće/leto 2023.

Kožna galanterija kao #musthave u ženskim garderoberima

Koža je uvek tu, posebno kada su torbe u pitanju, a o jednom modelu ostavljamo da nešto više pričamo. Međutim, kožna galanterija je bila prilično ostavljena po strani, jer se kada govorimo o kaiševima, pojasevima, pa čak i novčanicima, promovisao prilično PVC materijal u kombinaciji sa metalom. Ovog proleća se stvari menjaju i vraćaju dobro poznatom kvalitetu. Posebni pažnju privlače ženski kožni novčanici.

Umesto malog novčanika koji služi za novac i kartice, ženski kožni novčanici ove sezone mogu poslužiti i kao manja torba za izlazak, kombinaciju sa nekim casual kombinacijama ili sasvim elegantnim, večernjim izdanjima. Osim kvaliteta, pokazuje se interesovanje za multifunkcionalnost aksesoara, što je ovakvim odabirima vrlo moguće.

XXL torbe za svaki dan

Sa mikro odmah se prelazi na maxi! Iako smo bili svedoci popularnosti veoma malih torbi, koje su bile isključivo detalj na autfitu, XXL torbe su ovog puta preplavile mode revije. Više ne morate brinuti kako ćete se spakovati u okviru jedne torbe, jer je sada sa novim, trendi komadima moguće sa jednom krenuti i na kraći put. I sa ovim se praktičnost u modnom svetu i te kako dokazuje.

Bomber muške prolećne jakne

Istina je da ne moraju biti muške prolećne jakne, budući da devojke sve više nose oversized komade, pa ovo može biti dobar odabir trendi jakne za topliji period. Ali, kroz mušku modu se opet i ponovo javljaju u najvećem broju bomber muške prolećne jakne.Spojem modernog, trendi i praktičnog, ovaj model se javlja kao najpogodniji. Uvek doprinosi dobrom izgledu, može se kombinovati i sa sportskim, ali i veoma elegantnim komadima, što joj pruža nadmoć nad svim ostalim. Ukoliko su vam potrebne prolećne jakne za muškarce, nema potrebe da dalje tražite, ovo je must have sezone koji svi vole i bez toga.

Srebra za sve!

Ko nije uživao u godinama posvećenim zlatu i žutom nakitu, dolazi period kada ćete uživati u trendu posvećenom srebru. I zaista, ovaj trend važi za sve. U okviru revija posvećenih muškoj modi moglo se primetiti dosta svedenih ogrlica, ali uaprenih po više komada u jednom autfitu, uz nezaobilazno prstenje, dok se kroz žensku modu vraćaju glomazni komadi, posebno ogrlice. Pa, ako su vam ostale one od onomad, kada su bile jako popularne, pripremite ih i isplanirajte uz neke prolećne kombinacije, jer neko ih mora prvi proneti ulicama i doneti svež dah sa tek održanih svetskih modnih revija.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram