Neverovatni benefiti ulja za lice za masnu kožu

Foto: Shutterstock

Kako se ispostavilo, ima koristi od hidratacije masne kože uljem za lice sve dok to radite na ispravan način i uvažite savete za kontrolisanje viška sebuma.

Ako ste neko sa masnim tipom kože, verovatno izbegavate ulje za lice po svaku cenu. I ima smisla – masna koža je često sklona izbijanju nesavršenosti zbog začepljenih pora i viška sebuma, tako da izbegavanje proizvoda koji stvaraju još jedan sloj ulja deluje ispravno.

Međutim, šta ako vam kažemo da postoje ulja za lice za koja pomažu masnoj koži, pa čak i sprečavaju pojavu bubuljica?

Hidratacija masne kože može biti pravi izazov. Žene sa ovim tipom kože često preskaču hidratantnu kremu i umesto nje koriste proizvode za negu kože koji matiraju lice, jer im je ten prirodno masan. Međutim, preskakanje hidratacije može samo uzrokovati dehidraciju, otkirvaju dermatolozi.

Većina osoba sa tipom masne kože zapravo ima dehidriranu kožu, a to je zato što korišćenjem preparata koji isušiju kožu, ona proizvodi više ulja koje izbija na površinu da nadoknadi nedostatak vlage.

Foto: Irina Kvyatkovskaya / Alamy / Alamy / Profimedia

Zato je ulje za lice višestruko korisno za ovaj tip kože. Ulje deluje kao hidratantna krema i pomaže da se koža uravnoteži. Međutim, važno je koristiti pravu vrstu ulja.

Svetla ulja poput jojobe, konoplje, zvezdastog cveta, noćurka, aloe vere, ulja čajevca, marule, skvalana i semena grožđa su dobri za masnu kožu. Ipak, treba paziti sa količinom, dovoljno je samo nekoliko kapljica.

Ulja za lice imaju emolijentna svojstva, tvrde dermatolozi, koja pomažu da omekšaju i zaglade kožu.

Postoje i neka koja imaju antiinflamatorna svojstva i stoga mogu pomoći u smanjenu broja akni. Ipak, neophodno je i uključivanjae i drugih isprobanih sastojaka za borbu protiv akni u vašu rutinu, kao što je recimo salicilna kiselina.

Pored salicilne kiseline, dermatolozi preporučuju pranje lica dva puta dnevno, kao i korišćenje maski za piling, prenosi RealSimple.

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram