Za svež izgled lica važna je i zaštita za vaše kapke

Ne zaobilazite negu kapaka, Foto: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia / Profimedia

Koliko računa vodite o kapcima? Prevencija za vaše kapke, tj. saveti koje donosimo u nastavku osiguraće da oni igledaju dobro, a vaše uvek bude lice sveže i lepo.

Obraćamo mnogo pažnje na trepavice, a kada su podočnjaci u pitanju, ponekad smo čak i opsesivne. Ali retko mislimo na kapke. A upravo oni mogu biti mesto na kojem će se namnožiti patogene bakterije. One inače nastanjuju folikule dlake, kao i suzne žlezde.

Njihovo umnožavanje može biti razlog što nam kapci, sa starenjem, deluju otežalo, a koža na njima ogrubi i smežura se. Dodajte sada u jednačinu maskaru (koju često ne skidamo po ceo dan), kao i medicinske maske (zbog njih se, ako maska ne prianja dobro na nosu, dah penje gore, pa su oči izložene bakterijama iz izdaha) – i propast je u najavi.

Prevencija za vaše kapke i evo šta možemo preduzeti:

Uvek u potpunosti uklonite šminku

Prislonite tupfer koji ste natopili sredstvom za uklanjanje šminke nekoliko sekundi na kapak, kako bi sredstvo delovalo i omogućilo lakše odstranjivanje i najsitnijih delića šminke.

Trepćite (da, baš je toliko jednostavno)

Treptanje raspoređuje suze, koje se nalaze s unutrašnje strane kapka, preko cele površine oka, a to vlaži oko, hrani ga i štiti od bakterija.

Proverite da li maska dobro leži

Ona treba da prianja uz greben nosa toliko da dah ne može da pobegne gore. Ako niste sigurni da li je maska dobro podešena, nosite onu sa žicom na gornjem delu, prenosi Ljepota&Zdravlje.ba.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram