Ne znate šta da obučete? Ove Beograđanke su lepa inspiracija

Moda i lepota 29. nov 202015:11 > 17. maj 2021 12:00
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Klasika koja uvek radi i izgleda dobro je ono što nam treba za dane bez inspiracije. Svi ih imamo - gledamo u ormar satima i ne znamo šta bismo obukli. U tim situacijama, najbolje je okrenuti se proverenim formulama, koje nam pokazuju Beograđanke.

Na ulicama prestonice uvek sretnemo i građane koji su obučeni sasvim klasično, ali skladno i sa puno stila. Oni nam pokazuju kako oprobane kombinacije mogu fino da izgledaju, uz nekoliko zanimljivih aksesoara ili odabir ključnih komada u nekoj neočekivanoj boji.

A takođe nas uče modnu lekciju koja je jedna od onih bezvremenskih – uvek vredi uložiti u klasičan komad, kroja koji već sezonama ne izlazi iz mode. To može biti kaput, čizme, torba – nešto što će uvek učiniti da izgledate dobro, bez obzira na uložen trud.

Dve prijateljice koje smo sreli u Knez Mihailovoj ulici dokaz su za to – njihovi elegantni, poslovni zimski autfiti su nas očarali.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Milena, devojka sa upečatljivim crvenim karminom i pravim damskim stilom, studira psihologiju, ali je zaposlena u sferi digitalnog marketinga i komunikacija.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Ona nosi nepogrešivu kombinaciju: široke ravne crne pantalone, koje se mogu stilizovati na hiljadu i jedan način, lakovane čizme sa četvrtastom štiklom, uz crni blejzer. Svoj sivi kaput odlične dužine i nešto stožijeg kroja oplemenila je retro aksesoarima – crvenom maramom i krznom koje je poslužilo kao šal, a koje je njenom autfitu dalo dozu čiste elegancije.

„Stvari kupujem uglavnom u inostranstvu. Volim vanvremenske komade koji mogu da se nose uvek. Verujem da je stil način izražavanja i predstavljanja sebe svetu“, smatra Milena, što se jasno vidi u njenoj kombinaciji.

Njena prijateljica se zove Nađa i diplomirana je pravnica, u svom autfitu pokazala nam je da stara modna pravila odavno ne važe.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Naime, Nađa je kombinovala teget i crno, a spoj te dve boje bio je modni greh godinama. Međutim, u njenoj kombinaciji jasno je da ove boje i te kako mogu da se nose zajedno.

Nađin teget kaput ima vojnički kroj, a odlično izgleda uz sive farmerke, klasičnu svetlo plavu košulju i crne čizme do kolena. Ovaj autfit je poslovna formula koja uvek garantuje usklađen i elegantan izgled. Svi komadi na njoj su oni u koje treba da uložite novac – jer će vam se stilski uvek isplatiti.

Još jedan modni izbor zbog kojeg se verovatno nećete pokajati je nošenje crne odeće od glave do pete – ne postoji osoba kojoj to loše stoji. A uz to daje i neku dozu instant elegancije i „kul“ efekta. Postoje dve odlične varijante ovog pravca odevanja.

Možete, poput Marije, koja je studentkinja Pravnog fakulteta, da crne komade razbijete sportskim – belim patikama. Dobre farmerke, džemer i kratka perjana jakna su praktičan izbor za dan bez inspiracije.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

*

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Marijin džemper je iz H&M-a, a farmerke iz Zare, a u ovim radnjama, pored Stradivariusa i Bershke, se najčešće oblači. Svoj stil je opisala kao „jednobojan i klasičan“ – sa takvim minimalističkim pristupom ne možete mnogo da pogrešite.

Ako volite da nosite crno, nije loša ideja da se odvažite i izađete iz svoje zone komfora kupovinom jednog kaputa u jarkoj boji. Koliko to dobro može da izgleda, pokazala nam je jedna beogradska dama po imenu Vesna.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pročitajte još:

Vesna je službeni put u Brisel iskoristila i kao priliku da nabavi ovaj kaput u smeloj nijansi zelene, koji je pravo osveženje za tmurne dane. Dovoljno je da ispod kaputa takve jarke boje obučete nešto jednobojno, a zatim dodate šal u sličnim tonovima, i dobićete skladan zimski autfit.

Zanimljiva je i Vesnina obuća – ona nosi mokasine, vrstu cipela za koju predviđamo da će biti vodeći trend kada nam se vrati lepo vreme.

Vesna uživa u penzionerskim danima, što je jasno i iz njene kombinacije, a otkrila nam je da prilika i mesto na koje ide najviše utiču na njen modni odabir.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram