Ne pokušavajte sami: Trik Bruk Šilds za crtanje obrva

Moda i lepota 04. jan 202215:49 > 20:36
Bruk Šilds
Foto: Marco Piraccini / Zuma Press / Profimedia

Otkad se pojavila na filmu, zaštitni znak Bruk Šilds su obrve. Zanimljivo je da pedesetšestogodišnja glumica nikad detaljno nije opisivala kako ih sređuje, da bi sada to uradila na Instagramu, i to u videu koji traje samo tri sekunde.

“Ovako ja “kreiram” svoje obrve! Misli, osećanja, emocije?”, napisala je u opisu snimka u kome pokazuje olovku za crtanje „Prismacolor Ebony Graphite Drawing Pencil“, koju ne koriste mejkap artisti već likovni umetnici za skiciranje. Obožavaoci su, naravno, poludeli zbog ovog otkrića i verovatno odmah pohrlili da kupe ugljen olovku koja košta samo deset dolara, a čija će prodaja, vrlo verovatno, značajno porasti u narednom periodu.

Pa ipak, koliko je dobro koristiti olovku za crtanje na licu? Dermatolozi upozoravaju da to nije pametno jer većina njih sadrži ugalj koji može izazvati alergije ili stvoriti ozbiljne kožne reakcije, te iziritirati oči. Svakako je bolje opredeliti se za olovke koje su specijalno dizajnirane za bojenje obrva i testirane, kako bi bile sto posto sigurne za korišćenje. Osim ovoga, Bruk je otkrila da upotrebljava i Trish McAvoy Brow Perfector kremu, kojom nežno zaglađuje dlačice na gore, a koja ih kasnije satima drži u istom položaju.

Bruk Šilds i Met LeBlank u seriji ‘Prijatelji’, Foto: Supplied by LMK / Landmark / Profimedia

Prilično jednostavnu rutinu održavanja obrva Bruk praktikuje čitavog života. Kao mlađa, o njima apsolutno nije brinula, a nedavno je otkrila magazinu People kakav stav ima prema svemu tome.

“Skoro su me fotografisali i Karin Rotfild je želela da stilizuje moje obrve onako kako su izgledale osamdesetih. Ličila sam sebi na klovna, ispričala je glumica i otkrila da te ogromne, prirodne, nesređene obrve više nisu deo njenog života. Moja dlaka je sad drugačijeg kvaliteta i one su definitivno drugačije. Trudim se da ne zamaram time previše”, priznala je, a prenosi Grazia.rs.

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram