Najveće modne pobede na Olimpijskim igrama

Misia
Misia; Foto: HANNAH MCKAY / AFP / Profimedia

Pored različitih energičnih sportova, Olimpijske igre donele su i mnoge inspirativne trenutke kada su moda i lepota u pitanju, a koji takođe zaslužuju da se proslave.

Misia u Tomo Koizumi

Otvaranje Olimpijade bio je jedan od najzapaženijih modnih momenata ovog događaja, a pevačica Misia, koja je izvela japansku himnu, na sebi je imala zapanjujuću Tomo Koizumi haljinu. Ova kombinacija bila je savršen spoj ekstravagancije i delikatnosti.

Nemačke gimnastičarke

Nemački tim za umetničku gimnastiku istakao se promenom tradicionalnog trikoa u kostime sa pantalonama, kako bi se smanjila seksualizacija njihovih tela, a povećala udobnost.

„Bilo nam je posebno važno da svojim izgledom damo primer kako bismo ohrabrile druge žene, a posebno mlađe sportistkinje da nose ono što im je najudobnije!“ otkrila je Sara Vos, jedna od članica tima, na svom Instagram nalogu. „Ovo je mogao biti voljeni triko ili dugačko odelo. Mi, gimnastičarke iz nemačkog gimnastičkog tima, zadržavamo pravo da odlučimo, u zavisnosti od situacije u kojoj se trenutno osećamo najugodnije! ”

Rajsa Leal u Najkiu

Sa samo 13 godina, skejtborderka Rajsa Leal, pokazala je da ima mnogo znanja u sportu, ali i moćan stil. Osim što je srebrnu medalju ponela kući, devojčica je na svečanostima nosila „Nike“ outfit koji se sjajno uklapa u današnje trendove.

Tom Dalej i njegov džemper

Verovatno niko neće zaboraviti viralni momenat Toma Daleja kako plete na tribinama. Plivač je izvadio igle i konac, i dovršio svoj džemper, napravljen specijalno za Olimpijske igre.

Američki gimnastičarski tim

Možda bi mnogi rekli da je triko od Svarovski kristala malo preteran za Olimpijske igre. Američke gimnastičarke se ne bi složile. Članice tima pojavile su se na treningu u trikoima na kojima je bilo po 3.500 Svarovski kristala.

Liberija u Telfar kreacijama

Uniforme Liberijskog tima dizajnirao je liberijsko-američki dizajner Telfar Clemens, osnivač moćnog brenda Telfar. Čak 70 komada koje je stilista napravio bili su uniseks i uneli su mnogo stila u događaj.

Leptirići u kosi Kristine Klemons

Sprinterka Kristina Klemons pojavila se na stazi sa leptirićima u kosi i donela posebnu svežinu toj trci.

***
Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram