Nove najpopularnije čizme na svetu su opsesija, bićete šokirani kad ih vidite

Foto: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

"Velike crvene čizme" biće svuda.

Imamo novi otkačeni, bizarni trend koji je osvojio holivudske zvezde, a zatim i svet – „velike crvene čizme“ koje je kreirao njujorški umetnički kolektiv MSCH.

Oni su poznati po istoriji ismevanja potrošačke kulture – a paradoksalno, često imaju najprodavanije komade. Slike crvenih čizama, za koje se očekuje da uskoro budu u prodaji, proširile su se društvenim mrežama i šokirale ljude svojim apsurdnim izgledom – a već ih šetaju poznati.

Foto: : The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Raniji „projekti“ kojih su se dosetili MSCH su kolonjska voda koja miriše na WD-40, kao i Birkenstock papuče napravljene od Hermes Birkin torbi.

Najnovije čizme kolektiva su u obliku AirPod-a, okrugle su i glatke — „kao da je par MoonBoots čizama napunjen botoksom“. Više liče na ideju cipele nego na samu cipelu, piše NY Times.

„Velike crvene čizme STVARNO nisu oblikovane kao stopala, ali su IZUZETNO oblikovane kao čizme“, rekao je brend u saopštenju za javnost.

MSCH je odbacio ideju da su čizme šala. Oni su samo nastavili poigravanje sa estetikom ružnog i nepraktičnog, kao što su ranije uradile modne kuće Balenciaga ili Alexander McQueen.

Čizme zahvaljujući influenserima već postaju viralne, a cena im je 350 dolara.

Par velikih crvenih čizama stigao je na prag Stiva Nata (25), jutjubera u Filadelfiji. On ih je odmah isprobao za svoju publiku.

„Pokušao sam da hodam u njima, čak sam pokušao da uskočim u njih“, rekao je on, dodajući da se u čizmama zaista oseća kao lik iz crtanog filma.

Inače, kolektiv MSCH je imao još jedne popularne, kontroverzne cipele – Nike „satanističke“ patike.

***

BONUS VIDEO: Beogradski frizer rekao je sve što treba da znate o Didi J na Gremiju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram