„Ružne“ papuče za kojima su srpske influenserke lude koštaju kao prosečna plata

Foto: Instagram/enaluna

Naše bake su ih nosile u bašti.

Visoka moda u poslednje vreme ume da se poigrava sa našim osećajem za lepo, a cena za ono što nam deluje kao da možemo da iskopamo u ormanu naših mama i baka često je paprena – setimo se Balenciaga kese za đubre sa cenom od 1.790 dolara.

Gucci je ovog leta već imao obuću koja je, slobodno možemo da kažemo, ista kao „Jugoplastika“ gumene sandale, tako da nije ni čudo što ove papuče za kratko vreme osvojile veliku popularnost među ljubiteljkama mode.

Ovog puta radi se o gumenim klompama koje neodoljivo podsećaju na obuću koju su nekada naše bake nosile kada idu u baštu – jer imaju visok đon i ne propuštaju vodu.

Model koji je predstavio Gucci ima zanimljive otvore u obliku znaka brenda na površini papuče, a krem boja u kojoj dolaze je vrlo zahvalna kada je u pitanju kombinovanje i uklapanje.

Gumena papuča luksuznog brenda je već uspela da osvoji popularnost i među srpskim modnim influenserkama među kojima je i Ena Luna.

Ena ih posvećeno kombinuje uz skoro sve, a nama se najviše dopala kombinacija sa maslinastozelenom jednostavnom haljinom na bretele u kojoj je izgledala i više nego šik.

Nosila ih je u iz kratku plavu suknju kao i uz dugačku pletenu haljinu tako da možemo da primetimo da im je primena široka, a svakako svakoj odevnoj kombinaciji dodaju poseban šmek.

Cena gumenih klompi je prava sitnica jer koštaju kao jedna prosečna srpska plata-skoro 50.000 dinara.

Foto: Gucci/promo

***

Bonus video: Modni trikovi koje možemo da ukrademo sa Nedelje mode u Parizu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Instagram