Najgori delovi tela na kojima možeš da izgoriš

Foto: Shutterstock

Ne treba da dopustite da dođe do opekotina i ljuštenja kože - kada god izlazite napolje po jakom suncu, krema sa zaštitnim faktorom je obavezna. Izgorela koža ostavlja dugotrajne negativne posledice po zdravlje, a takođe je jako bolna. Lista najgorih mesta na kojima možete da izgorite odvratiće vas od sunčanja bez zaštite.

Ako izgorite na ovim delovima tela, boleće vas kao sam đavo.

Uši

Izgorele uši će jako uticati na vaš kvalitet života. Nećete moći da spavate na jastuku osim ako niste tip koja spava uvek na leđima. To je noćna mora. Sledećeg dana bićete iscrpljeni, pored toga što su vam uši u opekotinama. Takođe su i estetski problem, jer će verovatno biti jako crvene.

Ramena

Takođe izuzetno loše, jer će skoro svaka odeća iritirati opekotine. Čak i u svili ćete imati užasan osećaj na opečenim ramenima. Dakle, ne postoji način da ne osetite nelagodu. Takođe, ako na ramena stavite losion od aloje, onda će biti lepljiva i odeća će vam se slepiti na tom mestu. Takođe, opečena ramena će učiniti da vruć tuš, koji je inače jedno od najjednostavnijih uživanja u životu, postane vrlo neprijatan.

Stopala

Nošenje cipela i / ili čarapa pretvara se u pakao. S druge strane, ako su vam stopala izgorela na plaži, verovatno ne planirate toliko da nosite čarape ili cipele.

Foto:Shutterstock

Zadnji deo vrata

Ovo obično nije bolna opekotina kao uši ili donja strana podlaktice. Ali je i dalje neprijatna, pogotovo ako nosite ogrlicu ili košulju sa kragnom koja će je stalno iritirati. I prosto je užasno imati vrat u boji vatrogasnog vozila.

Zadnji deo kolena

Svaki put kada savijete nogu pod uglom od 45 stepeni, koža se stegne na zadnjem delu kolena, a opekotine bole. Takođe svaka odeća koja je manje široka od padobranskih pantalona izazvaće užasan osećaj.

Članci

Članci su prilično osetljivi. Dole je samo koža i kost.

namirnice zubi
Foto:shutterstock

Obrazi i čelo

Naročito jaka opekotina na ovim područjima može učiniti da vas osmeh ili otvaranje usta bole, kao i kada jedete ili zevate. To je prilično loše.

Nos

Više izgleda sramotno, ali nije toliko bolno ili izloženo stalnoj iritaciji kao većina gore navedenih područja. I prilično je jednostavno namazati nos losionom bez brige da će ga košulja ili par pantalona trljati narednih 12 sati.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram