Mulan haljina zbog koje bi se postidele i prave princeze

Liu Jifei
Liu Jifei; Foto: FREDERIC J. BROWN / AFP / Profimedia

Mulan možda nije prva Diznijeva princeza koje se setimo kad je reč o raskošnim haljinama, ali to bi moglo da se promeni nakon što je glumica Liu Jifei koja je igra u novom filmu prošetala kreaciju u kakvoj svaka devojčica zamišlja pravu princezu.

Za glumicu kineskog porekla Liu Jifei (32), koja igra glavnu junakinju filma „Mulan“, premijera igrane verzije Diznijevog klasika u Los Anđelesu bila je prva prilika da prošeta holivudskim crvenim tepihom. I reklo bi se da ju je dobro iskoristila – u spektakularnoj kreaciji čuvenog libanskog dizajnera Elie Saaba primetili su je svi modni magazini i imaju samo reči hvale.

Liu Jifei
Liu Jifei; Foto: Cover Images / Zuma Press / Profimedia

U pitanju je raskošna balska haljina boje šampanjca posuta zlatnim listićima, s donjim delom u obliku krinoline i dugim šlepom koji su za glumicom nosile čak dve osobe. Zlatni listići nisu nasumično raspoređeni, već iscrtavaju motiv feniksa koji se uzdiže, što doprinosi bajkovitosti ove kreacije.

Liu Jifei
Liu Jifei; Foto: Parisa / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Svoje holivudsko izdanje, Liu je upotpunila nežnim loknama i suptilnim minđušama s kamenčićima u boji haljine, a modni stručnjaci pozdravili su i njenu odluku da ne nosi nikakvu ogrlicu, jer joj na taj način dekolte i sama haljina više dolaze do izražaja.

Pročitajte još:

Inače Elie Saab važi za omiljenog holivudskog kreatora, a spektakularne balske haljine su mu specijalnost.

Jedno od remek-dela bila mu je venčanica koju je kreirao za svoju snaju – bila je ukrašena sa 500.000 srebrnkastih šljokica i kristala, sa šlepom dugim četiri metra, a u njenu izradu je uloženo 450 sati vezenja, 150 sati drapiranja i 200 sati krojenja.

Ne znamo koliko je trebalo za izradu haljine koju je ponela Liu Jifei, ali po lepoti bi bez problema mogla da joj „stane na crtu“.

Pratite nas i na društvenim mrežama: