Venčanica za mlade koje žele da budu drugačije

Off White venčanica
Off White venčanica; Foto: Profimedia.rs

Koliko puta ste čuli da devojka koja se udaje izgovara rečenicu: "Neću klasičnu venčanicu, to je tako dosadno." U potrazi za idealnom haljinom za taj poseban dan, obično završiš u slepoj ulici u kojoj si primoran da pristaneš na "sirenu", šlep, šljokice, čipku, puf i to isključivo u beloj boji. Hvala Virgilu Ablohu što je promenio pravila.

Teško da je ijedna venčanica u poslednjih deset godina uspela da spoji želje devojaka da na venčanju izgledaju i moderno i elegantno. Na reviji Off White u okviru Nedelje mode u Parizu najveću pažnju privukla je baš jedna  takva haljina koju je nosila Điđi Hadid, a dizajnirao ju je Virgil Abloh.

Điđi Hadid
Điđi Hadid; Foto: Profimedia.rs

Moglo bi se reći da je reč o venčanici sa šuškavcem. Haljina od tila i šifona s plavim šuškavcem navučenim na jednu ruku i kapuljačom je miks večernje toalete i odeće za planinarenje. Virgil je uz venčanicu kombinovao diskretne aksesoare, minuđuše u različitim bojama – jedna bela druga narandžasta i plave cipele. Sama haljina je inspirisana viktorijanskom siluetom uz fenomenalan atletski dodatak. Ovaj komad i dalje nije dostupan u prodavnicama.

Off White
Off White; Foto: Profimedia.rs

„Off-White je moj dnevnik, moj žurnal svega što vidim i za šta mislim da je važno. Mislio sam – šta je bolje nego da umesto jedne muze imam porodicu, tri žene, porodicu modela. Želeo sam da to bude težište revije“, rekao je Virgil Abloh koji je hteo da porodična atmosfera prevlada šouom zbog čega je na pistu, zajedno sa Điđi, izveo i njenu sestru Belu i majku Jolandu. Pistom su prošetale i druge moćne žene – Noemi Lenoar, Marijakarla Boskono, Karolin Marfi i Izabeli Fontana.

Off White
Off White; Foto: Profimedia

„Mislim da je kasting jako važan. Želim da se to zna kada je moj brend u pitanju: to mi je inspirativno i intrigantno. Mislim da su žene Hadid savremena verzija supermodela i mislio sam da predstavljaju ideale Off-Whitea. Kada bi neko pogledao u mene, 39-godišnjeg crnog muškarca i rekao: ‘Oh pa ti ne možeš da budeš dizajner, vas nema baš mnogo. Ti praviš streetwear. Treba da izbacuješ samo dukserice i majice’, očigledno bi isto to moglo da se kaže o njima i njihovim sposobnostima. Rade milione revija, proputuju milione kilometara. Ja ludački radim samo da bih razbio predrasude i da bih možda bio deo svega.  Ne pokušavam da kontriram već je to emocija koju imam kao dizajner“, rekao je Abloh posle revije.

Off White
Off White; Foto: Profimedia.rs

Posle odmora prošle sezone Virgil se vratio i definitivno obezbedio vodeću poziciju koju ima među mlađom generacijom.

Off White
Off White; Foto: Profimedia.rs