Moschino revija – san svake devojčice koja se igrala lutkama

Foto: Pritnscreen/YouTube/FF Channel

Revija brenda Moschino na Nedelji mode u Milanu bila je nešto potpuno nesvakidašnje - umesto modela, odeću iz nove kolekcije nosile su marionete.

Modna industrija ove sezone nije ono na šta smo navikli. Pandemija je učinila nemogućim održavanje velikih, glamuroznih revija, za koje su se opredelile samo najveće modne kuće, uz ograničen broj gostiju. Većina njih je svoje modne vizije za proleće/leto 2021. godine prikazala onlajn, ali bilo je i onih koji su izmaštali nešto potpuno neobično – poput Džeremija Skota, kreativnog direktora brenda „Moschino“.

Umesto modela koji standardno predstavljaju kolekciju, ove sezone iskoristio je marionete! Lutke su bile minijaturne, kao i odeća koju su nosile, a ideja je bila da je za „novi početak, potrebno početi malim koracima“.

*

Napravljene su i marionete koje su predstavljale publiku, a među njima istakla se minijaturna Ana Vintur, čuvena urednica magazina „Vogue“. Nesvakidašnji modeli delo su radnje Jim Henson’s Creature Shop.

Moschino je podelio snimke pažljivo osmišljene revije, na kojoj su marionete „šetale“ malenom pistom u malenom salonu.

Pročitajte još:

„Dok se čini da se svet cepa po šavovima, otkrivamo nešto novo. Ivice, šavovi, steznici korsteta, postave, rajsferšlusi i još mnogo toga prikazani su spolja, na odeći. Džepovi na pantalonama slobodno padaju, gotovo kao zavese u obliku latica“, objasnio je dizajner Džeremi Skot ideju iza kolekcije.

Čitava kolekcija je razigrana i bajkovita – mnoge devojčice verovatno su sanjale da baš ovako oblače svoje lutke. Odeća je jako elegantna, pa je ovo možda najmanje ekscentrična kolekcija brenda poznatog po otkačenim komadima i smelim printovima.

„Najbolje što sam mogao učiniti za sve koji su pod stresom zbog izbora, pandemije, socijalnih nemira i budućnosti bilo je da im poklonim fantaziju i odvojim nas od svega na nekoliko minuta; da uživamo u ovom našem malom modnom svetu“, poručio je Džeremi Skot.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram