Komadi s ulica Milana zbog kojih nam fali šoping u Italiji

Milano
Foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Ni maske na licu ni socijalna distanca nisu umanjile lepotu kreacija koje su ovih dana Milano ponovo stavile u vrh ulične modne scene.

Milanska nedelja mode održava se od 22. do 28. septembra u kombinaciji digitalnih i revija uživo.

Modna kuća Fendi je juče na reviji „Normalni ljudi“ s gostima, ali uz obaveznu socijalnu distancu, prikazala modele za proleće i leto sledeće godine. Tema je bila porodica, a gosti su uz pozivnice na kojima je bio recept za limun pesto dizajnerke Silvije Venturini dobili i Fendi brendiranu testeninu. Ovo je bila njena poslednja kolekcija za modnu kuću u koju stiže novi kreativac – britanski dizajner Kim Džons.

Pročitajte još:

Jedna od kolekcija od koje se najviše očekivalo je ona Mijučije Prade i Rafa Simonsa koji se Pradi priključio ranije ove godine.

Narednih dana biće održana 41 digitalna i 21 revija uživo, a uprkos koronavirusu koji je zimus kosio Italijane, ulice Milana su pune novinara, influensera, blogera, kupaca, poznatih ličnosti i ostalih faca iz modnog sveta. Baš na nekima od njih videli smo komade zbog kojih kriziramo za šopingom u Italiji, a ne znamo da li su bolje haljine, kaputi, mantili ili obuća. Italijani su opet pokazali da je ulaganje u ključne komade presudno za dobar stajling, posebno u sezoni koja je ispred nas, bez obzira da li planirate da je provedete u pidžami ili kašmirskom kaputu.

*

Milano
Foto: Luca Ponti/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

*

Milano
Foto: Luca Ponti/PACIFIC PRESS / Sipa Press / Profimedia

*

Milano
Foto: Lucia Sabatelli / Polaris / Profimedia

*

Milano
Foto: Lucia Sabatelli / Polaris / Profimedia

*

Milano
Foto: Lucia Sabatelli / Polaris / Profimedia

*

Milano
Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / Profimedia

*

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram