Modna pravila koja ćemo kršiti ovog proleća

sandale
Sandale i čarape, o da!; Foto: Camera Press / Camerapress / Profimedia.rs

Pravila su tu da se krše, barem ovog proleća. Otkrijte koje kombinacije ćete moći da nosite čim krenu lepi dani, iako se obično misli da ih treba obilaziti u širokom luku.

Čarape na sandale

Na modnim revijama ne prestaje pomama za trendom kojem se mnogi smeju već godinama. Ako vam se diže kosa na glavi od nošenja čarapa na sandale, možda biste mogli ponovo da razmsilite. Ukoliko vam se pak dopada ovaj modni momenat, eto prilike da za izlazak uparite omiljene štikle sa dokolenicama.

Nosite crno i teget

Većini je mrsko da kombinuje više jarkih boja na jednom komadu odeće, ali svi oni koji to vole sada imaju priliku da se ušarene i spoje nespojive nijanse.

boje
Sve mi boje lepo stoje; Foto: Imageplotter News and Sports / Alamy / Alamy / Profimedia.rs

Dakle, staro pravilo da u autfitu treba da bude samo jedna dominantna ili jarka boja ovog proleća ne važi. Pustite mašti na volju jer došao je trenutak da konačno možemo da kažemo da nam sve boje lepo stoje, pa tako sada možemo da spojimo, recimo, crnu i teget ili crnu i braon.

Šljokice uvek i svuda

Nepisano pravilo je da su šljokice rezervisane za svečanije prilike, ali sada ne morate čekati veče da zasijate. To ne znači da ćete svečanu haljinu celu prekrivenu šljokicama nositi na posao, ali slobodno možete poneti bluzu ili suknju sa umerenim svetlucavim detaljima. Ako takav komad iskombinujete s kožnom jaknom i patikama, naći ćete savršen balans za, recimo, kafu s društvom.

I srebro i zlato

Više ne morate da stavljate sebe pred slatke muke, pa da birate da li ćete staviti ili srebrne minđuše ili zlatnu ogrlicu. Može i jedno i drugo. Novi trendovi nam daju priliku da uz kombinaciju različitih metala postignemo kontrast i promenu.

Pročitajte još:

Miksujte različite printove

I pravilo da se drugačiji printovi ne smeju mešati ovog proleća pada u vodu. Cvetni, šareni, karirani, tufnasti deseni, svi su dobrodošli jer će baš neobičan miks vašem stajlingu dati uzbudljiv izgled. Ipak, kod kombinacije dve upadljive šare lakše je ako se budete pridržavali dve boje. Savet plus: ako spajate dva ista printa, neka jedan bude krupniji od drugog, npr. široke i uske pruge.

Pratite nas i na društvenim mrežama: