Nedostajaće nam modne pobune Megan Markl

Megan Markl i Hari
Megan Markl u zelenoj haljini; Foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Megan Markl se nedavno i definitivno oprostila od kraljevskih dužnosti poslednjom turnejom u Velikoj Britaniji, što znači da je ubuduće nećemo viđati na zvaničnim događajima britanske kraljevske porodice ili, makar, ne u ulozi vojvotkinje od Saseksa. To znači samo jedno - više neće imati prilike da suptilno modnim odabirima pokazuje da neće da poštuje zastarela pravila krune.

Megan je od samog starta jasno stavila do znanja celom svetu da neće da se prilagodi pravilima oblačenja, koja očigledno nisu skovana za 21. vek. Kraljevski dres kod, koji je prepun zabrana i, iz današnje perspektive, seksističkih pravila, poštuje se već generacijama. Iako su i Lejdi Di i Kejt Midlton umele po malo da izađu iz klasičnog šablona, Megan je prva koja je dosta nedvomsileno pokazala da je pravila uopšte ne zanimaju.

Tako je već na veridbi sa Harijem prekršila zlatno pravilo i obukla suknju koja otkriva noge – bez najlon čarapa. „Najlonke“ su jedan od neizostavnih komada u oblačenju žene iz britanske kraljevske porodice, pa tako kraljicu Elizabetu nikad nećete videti bez njih, a i Kejt Midlton se vodi njenim primerom. Međutm, Megan uvek ima bose noge.

Pročitajte još:

Kršenje pravila se nastavilo na proslavi kraljičinog rođendana 2018, kada je došla u haljini koja otkriva ramena. Konzervativni deo britanske javnosti je bio potpuno skandalizovan, a nije ih umirilo ni kad je – u više navrata – na zvaničnim događajima nosila pantalone i sako, budući da žena treba da nosi suknju ili haljinu. I to ne bilo kakvu suknju, već ona mora da bude do kolena, ili eventualno nekoliko santimetara iznad. Naravno, Megan je i to pravilo prekršila, i to na oduševljenje svih onih koji su odavno bili spremni da zaborave na ograničenja koja ničemu ne služe.

Pogledajte sve najbolje modne pobune Megan Markl u videu: