Mala bela haljina biće glavni prolećni trend

Bela haljina
Bela haljina je hit proleća u najavi; Foto: Profimedia.rs

Ako ovog proleća kupujete haljinu, neka bude bela.

Mala crna haljina je večiti klasik, ali će, čini se, uskoro veći akcenat biti na jednako efektnoj – maloj beloj haljini. Who What Wear piše da su mnogi poznati dizajneri poput Valentina i Džonatana Simkaija predviđaju da male bele haljine ove godine dostižu vrhunac modne popularnosti.

Mala bela haljina laka je za kombinovanje, uklapa se uz svaki stil i nosi u svim prilikama. Model nije toliko bitan, mada su trenutno aktuelne bele haljinice jednostavnog kroja sa puf rukavima, koje su odličan izbor i za dnevnu varijantu i za noćni izlazak.

Mala bela haljina
Mala bela haljina; Foto: Profimedia.rs

S druge strane, kao i sa malom crnom haljinom, imate bezbroj varijanti i slobodu da izaberete model koji će najbolje istaći vaše adute, a eventualne nedostatke prikriti.

Pročitajte još:

Greška je ako mislite da je bela boja manje uspešna u tome nego crna. Samo treba naći pravi model i pravi materijal.

S modelom na preklop, na primer, nema greške – svaku figuru lepo prati, dok će bele lepršave haljine posebno istaći vaše noge, ali i dati svežinu vašem licu. V-izrez je uvek dobar izbor za devojke sa raskošnijim oblinama, dok će sitnije devojke izgledati super u haljinama asimetričnog kroja.