Princeze vraćaju u modu omraženi model haljine

Kejt Midlton
Kejt Midlton u bojama Irske; Foto: Profimedia.rs

Pufnasti rukavi, naramenice, peplum kroj, sve ono od čega se damama obično diže kosa na glavi i te kako je in, posebno među princezama.

Poslednjih meseci vratili su nam se trendovi koji nisu obradovali sve, ali zato su ih oberučke prihvatle dame iz krem društva. Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton nedavno je sa suprugom Vilijamom bila u zvaničnoj poseti Irskoj, te je za tu priliku rešila da se od glave do pete obuče u njihovu tradicionalnu boju. Ona je autfit složila u raznim nijansama zelene, a i princ je stavio zelenu kravatu. Kejt je u Dablin sletela u elegantnom tamnozelenom strukiranom kaputu uz koji je uparila salonke u istoj nijansi i jarkozelenu torbicu.

Kejt Midlton
Iako kroj nije omiljen, Kejt savršeno stoji; Foto; Profimedia.rs

Ispod se nazirala šarena midi-haljina u različitim tonovima zelene. Ta toaleta je zapravo omraženog peplum kroja koji naglašava bokove, te ga većina dama izbegava u širokom luku, ali ima i onih koje su ga prigrlile.

Kejt MIdlton
Kejt je inspiracija bila princeza Beatris; Foto:Profimedia.rs

Kejt je potom nastavila u sličnom stilu i doslovno zablistala u svetlucavoj smaragdno zelenoj midi-haljini od svile koju je ponela pri poseti Ginisovoj pivari. Za ovaj model, takođe problematičnog kroja, inspiracija joj je bila princeza Beatris, rođaka princa Vilijama, koja je istu haljinu već nosila nekoliko puta ranije.

Pročitajte još:


Kejt je, bez sumnje, izabrala ove nijanse da bi simbolično ukazala poštovanje prema domaćinu, jer je zelena boja jedan od nacionalnih simbola Irske, ali to je i jedna od najprefinjenijih nijansi, poput bež i zlatne, i stoga je članovi kraljevske porodice toliko vole.

A što se tiče ovog pomalo demode modela, ne zaboravimo da se trendovi iznova i iznova vraćaju u modu, pa ili sačekajate da ovaj utihne ili se ohrabrite da ga isprobate, možda vam se ipak svidi.