Modna poruka Džil Bajden upućena nezaboravnoj Melaniji

Džil Bajden; Melanija Tramp
Foto: EPA-EFE/ANNA MONEYMAKER / POOL, EPA/LUONG THAI LINH

Melanija Tramp je bila kraljica stila, ali se od svega što je nosila najviše pamti njena jakna sa nesrećnim natpisom: "Mene je baš briga, a vas?" A sada, nova prva dama SAD, Džil Bajden, takođe je ponela poruku na jakni - i mnogi misle da je to upućeno baš Melaniji.

Američka prva dama, koja je protekle nedelje proslavila 70. rođendan, poslednjih dana veliku pažnju privlači svojim pomalo netipičnim modnim odabirima, piše Tportal.

Ovoga puta je iznenadila izdanjem sa blejzerom na čijim je leđima stajao natpis ‘Love’ ispisan blještavim cirkonima. Javnosti nije dugo trebalo da ga razume kao kritiku upućenu njenoj prethodnici, 51-godišnjoj Slovenki Melaniji Tramp.

Godine 2018. supruga bivšeg američkoga predsednika osvanula je u modelu maslinastozelene jakne s natpisom na leđima ‘I really don’t care, do u?’. Njen odabir tada je izazvao pravu buru u javnosti, a u svoju obranu Melanija je rekla kako je jakna predstavljala poruku upućenu ‘svim onim ljudima i levičarskim medijima koju je kritikuju’.

Džil Bajden; Melanija Tramp
Foto: MANDEL NGAN / AFP / Profimedia

Nezgodno je bilo što je jaknu nosila na putu do meksičke granice kako bi posetila decu odvojenu od porodice.

Melanijina naslednica Džil Bajden tvrdi da je njen izbor sakoa s natpisom ‘Love’ daleko od onoga što javnost percipira.

Prema njenim rečima, taj sako njen je poziv na jedinstvo.

„Ovo je globalna konferencija na kojoj ćemo pokušati da uspostavimo jedinstvo širom sveta i smatram da je važno raditi na tom osećaju jedinstva“, izjavila je 70-godišnja Bajden.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram