12 autfita zbog kojih će nam Melanija najviše nedostajati

Melanija Tramp
Melanija Tramp; Foto: PAT BENIC / UPI / Profimedia

Melaniju Tramp mnogi mrze zbog politike njenog muža, ali niko ne može sporiti da je bivša prva dama SAD uvek bila besprekorno obučena. Međutim, ljudi će najviše pamtiti njenu Zara jaknu nezgodnog natpsa. To nije jedini autfit zbog kojeg je Melanija bila glavna tema medija.

Sve iluzije o tome da je Melanija buntovnica koja svojom odećom šalje tajne poruke za mnoge su srušene kada su procureli snimci na kojima ona psuje i žali se na to što je stalno kritikuju – smetalo joj je što se javnost obrušila na nju kada se saznalo da decu imigranata razdvajaju od roditelja u prihvatnim centrima na granici.

Pročitajte još:

Tada se javnost doživela razočarenje – iza Melanijine ledene fasade i zagonetnih modnih izbora ipak se krila osoba jako slična njenom suprugu, odlazećem predsedniku Donaldu Trampu.

Melanija će ostati upamćena kao definitivno jedna od najlepših prvih dana, koja je nesumnjivo imala odličan modni ukus i kombinacije po kojima će ostati upamćena. Izdvojili smo neke od njih.

Melanija je nosila odelo brenda Michael Kors tokom drugog dana državne posete predsednika Francuske Makrona, dok njen šešir ima potpis Herve Pierre. Tada su je neki mediji uporedili sa Mišel Fajfer u filmu „Lice sa ožiljkom“.

Melanija je u posetu Saudijskoj Arabiji stigla u veoma smelom izdanju za tu zemlju, pokazavši svoje noge u Ralph Lauren safari haljini, koji je savršeno uklopila uz cipele zebra dezena.

Na svom samostalnom putu u Afriku, Melanija je podigla buru noseći šešir sa mračnom kolonijalnom prošlošću, koji mnogi i danas smatraju uvredom za milione afričkih žrtava kolonijalizma.

Jedna od najskupljih stvari koje je bivša prva dama nosila svakako je paprena Dolce & Gabbana jakna, koja je zaista remek-delo. Izabrala je baš ovaj komad vredan 51.000 dolara za posetu G7 samitu na Siciliji.

Dok je napuštala Belu kuću da poseti žrtve uragana Harvi u Portoriku 2017. godine, Melanija je po mnogima omanula u izboru cipela. Iako se u avionu presvukla u drugu obuću, nošenje štikli Manolo Blahnik u zonu katastrofe naišlo je na osudu i republikanaca i demokrata.

Ceo Kongres SAD nosio je crno u znak solidarnosti sa žrtvama seksualnog zlostavljanja, samo se Melanija pojavila u belom Dior odelu uparenom sa svilenom belom Dolce & Gabbana bluzom. Definitivno se izdvojila iz gomile, ali i navukla gnev mnogih američkih žena.

Neće biti zaboravljeno ni vatreno crveni Dior komplet kao omaž francuskoj modi prilikom prvog susreta sa bračnim parom Makron.

Melanija je za posetu kraljici Elizabeti odabrala autfite koji su neodoljivo podsećali na kombinacije princeze Dajane, što su mnogi ocenili kao smelost, a neki i kao drskost.

Foto: CNP / ddp USA / Profimedia

Kada je Džastin Trudo, premijer Kanade, posećivao Belu kuću, Melanija se pojavila u za nju potpuno neočekivanom izdanju – odbacila je ženstvene haljine i obukla pravo muško odelo.

Veoma nezgodan modni izbor bila je pink bluza sa velikom mašnom, koja se na engleskom zove „pussy bow blouse“. Razlog kontroverze za ovaj Melanijin izbor je zloglasna izjava njenog muža – „grab them by the pussy“ – koja ima jako vulgarno značenje.

Na inauguraciji svog supruga, Melanija je ukrala svu pažnju u Ralph Lauren nežno plavoj haljini koja će biti večno upamećena kao jedan od najboljih autfita na ovom svečanom događaju. To je bio njen nakon Džeki Kenedi i njenom stilu.

Nažalost jedna kobna modna greška Melaniju je zauvek stavila na listu negativaca – ta nesrećna „mene je baš briga, a vas“ Zara jakna, koja će ipak mnogima ostati prva asocijacija za inače vrhunski stil uskoro bivše prve dame SAD.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram