Maska za natečene podočnjake koja se brzo i lako pravi

Foto:Shutterstock

Na TikToku se pojavio novi viralni bjuti trend - maska od kore banane za podočnjake. Da li zaista radi i kako se pravi?

Ekstrakt banane možete pronaći u mnoštvu krema za oči, uglavnom zbog velike količine kalijuma koja se nalazi u ovom plodu, piše Gloria.

Kalijum može da pomogne u hidrataciji, ali da speči natečenost i vrećice koje se stvaraju na području očiju. Osim toga, sadrže antioksidanse i vitamine C, E, B i A koji mogu da neutrališu slobodne radikale i posvetle kožu.

Kako se pravi maska?

Najjednostavnije bi bilo istrljati koru banane ispod očiju, to je dovoljno da se područje umiri i posvietli. Ako želite podići svoju masku od kore banane na viši nivo, iskoristite trik TikTokerke Teri Mlotek.

„Uzmite bela vlakna koja se nalaze u kori banane i ostružite ih. Vlakna pomešajte s alojom, a ako nemate aloju, upotrebite omiljenu hidratantnu kremu. Pomešajte sve sastojke i nežno nanesite na područje ispod očiju“, objasnila je Teri.

Masku ostavite da deluje pet do 10 minuta pre nego što ju dobro isperete mlakom vodom. Bez obzira koji recept odabrali, svakako koristite samo organske banane jer ne želite na lice staviti potencijalno nadražujuće pesticide.

Bukalna masaža lica
Foto: Shutterstock

Hrvatska novinarka Ana Dukić je masku isprobala.

„Nažalost, nisam uočila nikakve promene, jedino mi je koža bila hidriranija, ali pretpostavljam da je za to zaslužna hidratanta krema, a ne banana. Očekivala sam barem malu promenu po pitanju natečenosti, no nije je bilo. Oči su mi i dalje natečene. Masku više neću koristiti, ali nije mi žao što sam je isprobala jer je jednostavna za korištenje i ipak mi je nahranila kožu“, piše za Gloria.hr.

***

Bonus video: Dva načina da svoje obrve dovedete do savršenstva

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram