Vraćaju se obrve koje su ženama donosile noćne more

Foto: RINDOFF-BORDE / Bestimage / Profimedia

Opsesija modom iz devedesetih uvukla se i u bjuti trendove - pa se izgleda vraćaju obrve koje su mnogim ženama bile noćna mora. To su naravno, tanko počupane obrve, koje neke generacije s nelagodom pamte.

Sve starije od 28 upravo je prošla jeza; mnoge se obrve nisu još do kraja oporavile od prošlog puta kad je ovo bio trend, piše Gloria glam.

Podsetimo se, tanke obrve nosile su sve devojke tokom 90-ih i 00-ih, od slavnih tu su bile Anđelina Džoli, Dru Barimor, Kejt Mos, Naomi Kembel, Gven Stefani…

*

A svi mi smo sledili njihov primer. Zatim se pojavila Kara Delavinj s punim, debelim obrvama koje su konačno postale kul i krenula je faza puštanja. Što veće i gušće bila je premisa godinama, a oni koji nisu imali prirodno velike dodatno su ih crtali i farbali.

Svesni smo toga da se moda stalno vraća, pa kad smo najavili povratak farmerki plitkog struka trebalo je da znamo da će doći vreme i za obrve. Među prvima koje sad nose ovaj look su Bela Hadid, koja nikad nije imala baš guste obrve, ali čini se da su sve tanje.

 

View this post on Instagram

 

Објава коју дели Bella ? (@bellahadid)

Trend je prihvatila i Hejli Bieber, koja takođe ima vidljivo tanje obrve na svakom novom postu na Instagramu. Srećom, ne radi o onoj jednoj crti koja je bila trendi 90-ih i 00-ih, nego su to nešto tanje obrve od ovih koje inače nosimo, prirodnih. Često su stilizovane u visokom luku ili su čak skraćene sa strane.

Tanke obrve inače će dobro stajati onima čije su oči bliže jer će ih vizuelno razdvojiti. Ali, ako ste iz generacije milenijalaca i uspeli ste zaboraviti traume koje imate od pincete, dobro razmislite o idućem potezu.

„Uz tanje obrve izgledaće starije nego što jeste. Takođe, naučno je dokazano da su ljudi s debljim obrvama privlačniji“, rekla je kozmetičarka Loreta Pauer.

***

Bonus video: Šiške poznatih lepotica

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram