Kako da vam obrve brzo porastu ako ste ih previše počupali

Moda i lepota 21. mar 202114:03 > 11. maj 2021 12:09
Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Malo ste se zaneli, pa ste čupali obrve duže nego što je trebalo? Ili su vam ih previše stanjili u salonu? Šta god da je slučaj, postoje trikovi pomoću kojih će one brže porasti opet.

Tanke obrve odavno više nisu u modi, već su ih zamenile guste i debele. Međutim, šta raditi ako smo ih namerno ili slučajno previše stanjili, a ne želimo da tako izgledaju?

Pročitajte još:

Kada pokušavate da vratite obrve, trebalo bi da izbegavate proizvode koji sadrže alkohol ili vosak. Ti sastojci mogu da dodatno isuše obrve.

„Mnogo gelova za obrve sadrži alkohol, dok voštane olovke za obrve mogu biti teške“, kaže njujorška kozmetičarka Azi Saks za Real Simple.

Što više koristite ove vrste proizvoda, to više postajete zavisni od njih  – vaše obrve će sve više postajati ređe od štete koju nanose ti proizvodi. Tako da ćete na kraju morati da koristite proizvod više i više da bi popunili obrve.

Prema Azi Saks, puder za obrve je najnežniji način za popunjavanje obrva kada pokušavate da izbegnete oštećenje postojećih dlaka i podstaknete ih na rast.

Kara Delevinj Foto:EPA/WILL OLIVER

Rast obrva se ne dešava preko noći -u stvari je potrebno četiri do šest meseci. Ali postoje načini da se taj proces ubrza.

Ključ neprekidnog rasta obrva je hidratacija i korišćenje ulja svake noći.

Pročitajte još:

„Kada hidrirate obrve pomažete u sprečavanju opadanja dlaka – ako je koža pod dlakama zdrava, to će puno pomoći u održavanju gustine i punoće“, kaže Azi Saks.

Ricinusovo, kokosovo ili bademovo ulje je idealno za rast obrva.

„Bademovo ulje sadrži vitamine A, B i E i neverovatno je u podsticanju rasta nove dlake“, savetuje Saks.

***

Bonus video:

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

TikTok

Pinterest

Instagram